Γάλλος Πρέσβης: Δύσκολη η διαπραγματευτική διαδικασία

Την εκτίμηση ότι, παρά τα ενθαρρυντικά πρώτα βήματα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν αποφασιστεί, η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό αναμένεται να είναι δύσκολη, καθότι περιλαμβάνει σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, εξέφρασε ο Γάλλος Πρέσβης στη Λευκωσία, Jean-Luc Florent σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλής,

κατά τη συνάντηση ο Γάλλος Πρέσβης επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου.

ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Florent για την παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος, αναφέροντας ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η ανάδειξη νέου ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας και η αλλαγή κλίματος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, τόνισε ταυτόχρονα ο κ. Ομήρου, παρά την αισιοδοξία και τις προσδοκίες που δημιουργεί το γεγονός αυτό, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία μετά τις τελευταίες εκλογές και η ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επίλυση του Κυπριακού και την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή και επικουρική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, προκειμένου η λύση να είναι συμβατή με τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να μην υπάρξουν μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα