Γ. Πετράκης: «Ο Απόλλων εκτίμησε όσα έκανα σε λίγους μήνες στον Ολυμπιακό»

Ο Γιάννης Πετράκης σε συνέντευξή του στο SPORT24 έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του στην προπονητική με την οποία έχει παθολογική αγάπη. Ο 64χρονος τεχνικός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πορεία του στην Κύπρο αλλά και για τον προπονητή που έριξε το όνομα του στο τραπέζι, για να έρθει η πρόταση και να εργαστεί στην Κύπρο.

Η τοποθέτησή του για τον Ουζουνίδη:

Από

όλους τους συναδέλφους εισέπραξα σεβασμό. Και από τους Έλληνες και από τους ξένους. Πάντα μου απέδιδαν κάτι που με γέμισε με ικανοποίηση. Όταν πήγα στην Κύπρο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης όταν δούλευε στον ΑΠΟΕΛ σε μια κουβέντα που γινόταν τον ρωτήσαν ποιος προπονητής θα μπορούσε να έρθει στην Κύπρο. Και εκείνος υπέδειξε εμένα. Αυτός έβαλε την πρώτη σπίθα και ήταν η αιτία που πήγα εκεί. Να είναι πάντα καλά και τον ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων προπονητών.

Η πορεία στην Κύπρο

Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα ακολούθησε η Κύπρος, για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του Απόλλωνα Λεμεσού αντίστοιχα. Μια εμπειρία για την οποία εντελώς ασυναίσθητα είχε ήδη προετοιμαστεί.

Ο Απόλλων εκτίμησε όσα έκανα σε λίγους μήνες στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Τόσα χρόνια δουλειάς στον ΠΑΣ δεν μου δόθηκε ευκαιρία

"Την περίοδο του κορονοϊού ασυναίσθητα παρακολουθούσα τι συνέβαινε ποδοσφαιρικά στην Κύπρο. Ασυναίσθητα έβλεπα παιχνίδια, δεδομένα από το Wy Scout και μου προκάλεσε ενδιαφέρον. Έπαιζαν πιο ανοικτά, πιο επιθετικά με λιγότερη σκοπιμότητα. Πριν γίνει αυτό με τον Μαρίνο, με πήρε ένας μάνατζερ από την Κύπρο δεν τον ήξερα. Πρώτα με πήρε για τη Νέα Σαλαμίνα και μετά για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Απάντησα θετικά και πήγα στον Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων αναλογικά είναι σαν τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Στη Λευκωσία οι δυνατές ομάδες είναι ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια, υπάρχει η Ανόρθωση που προέρχεται από την Αμμόχωστο αλλά σήμερα είναι στη Λάρνακα, ο Απόλλων, η ΑΕΛ. Είναι οι αντίστοιχες μεγάλες ομάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Keywords
Τυχαία Θέματα