Γ. Γεωργίου: Δεν προχωρούν σε μαζικές εκποιήσεις οι τράπεζες

Δεν είναι πρόθεση των Τραπεζών, ούτε πρόκειται την επόμενη μέρα της εφαρμογής του νόμου να αρχίσουν τις μαζικές εκποιήσεις, διαβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» του Ράδιο Πρώτο και την Άντρη Δανιήλ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Γιώργος Γεωργίου. Και έκανε λόγω για υπερβολικές αλλά κατανοητές ανησυχίες.

Σε ότι δε αφορά την αποστολή επιστολών σε δανειολήπτες, την οποία καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι πρόκειται για υποχρέωση της Τράπεζας να ενημερώσει πελάτες και εγγυητές που συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Την ίδια ώρα προανήγγειλε μείωση επιτοκίων εντός του 2015.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έριδες σε πολιτικό επίπεδο μετά την απόφαση της Βουλής να αναβάλει για άλλον ένα μήνα την εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων. Απαντώντας στην κοινοβουλευτική κριτική με αφορμή τη μη κατάθεση ακόμη του πέμπτου και σημαντικότερου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις ηχηρές αντιστάσεις της Τρόικας.Τα κόμματα πάντως επιμένουν στη σκληρή κριτική. Οι πολίτες δεν πρέπει να μετατραπούν σε θύματα των τραπεζών υπέδειξε το ΕΥΡΩΚΟ, αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση βλέπει η Συμμαχία.Στο μεταξύ ο χειρισμός των αρνητικών εξελίξεων θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στα μέσα της οποίας αναμένονται στην Κύπρο οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών. Θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος θα επιχειρήσει να αντιστρέψει την εικόνα, επανακτώντας την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα