Αυστηρή δήλωση-απάντηση ΠτΔ για θέμα Ryanair

Γραπτή δήλωση - απάντηση για οσα του καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με το θέμα της Ryanair εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναφέρονται σε τάχα διαπλοκή του ιδίου ή του πρώην δικηγορικού του γραφείου, επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Α. Θλίβομαι για το κατάντημα και το πολιτικό ήθος όσων: Εσκεμμένα διαστρεβλώνουν ακόμη και τα αυταπόδεικτα προκειμένου να πλήξουν το κύρος,

την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του.

Αν όπως ισχυρίζονται, ανεχόμουν ή ενεχόμουν στην όποια διαπλοκή, δεν θα ζητούσα από τον Επίτροπο Αποκρατικοποιήσεων να προχωρήσει σε νέα διερεύνηση ενδιαφέροντος, ώστε να αποκλειστεί η ryannair της οποίας, όπως ανέφερα στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 8. 10.2014, την πρόταση θεωρούσα απαράδεκτη.Β. Ηθελημένα παραγνωρίζουν το γεγονός πως ο ίδιος ζήτησα την άμεση διερεύνηση των προβληθέντων ισχυρισμών δηλώνοντας πως θα υπέβαλλα την παραίτηση μου αν εκ των ερευνών διαπιστώνετο έστω και η κατ΄ ίχνος εμπλοκή μου στην όλη διαδικασία.Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση όσων, άλλο θα ήθελαν να είναι το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή.Γ. Ενσυνείδητα αμφισβητούν και πλήττουν τους θεσμούς προκειμένου να καλύψουν τη δική τους ασέβεια στα πορίσματα και αποφάσεις συντεταγμένων οργάνων του κράτους. Για ύστατη φορά δηλώνω πως η μηδενική ανοχή προς οποιονδήποτε αποτελεί το μόνο γνώμονα στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Διαβάστε ακόμη:

Πυρά κατά Προέδρου από κόμματα για Ryanair

Keywords
Τυχαία Θέματα