Γ. Εισαγγελέας: Πειθαρχικό το αδίκημα στην υπόθεση Ryanair

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου για ενδεχόμενο πειθαρχικό παράπτωμα, παραπέμπει ο Γενικός Εισαγγελέας την υπόθεση της εκπροσώπησης της εταιρείας “RYANAIR” από το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης και Συνεταίροι» κατά τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτών για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο ίδιος ο Κώστας Κληρίδης δεν εντοπίζει την οποιαδήποτε διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας τονίζει ότι, αφενός "με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία δεν φαίνεται να εγείρεται προς διερεύνηση θέμα ενδεχόμενης διάπραξης

ποινικού αδικήματος από κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο" και αφετέρου ότι "οποιαδήποτε τυχόν θέματα ηθικής ή πολιτικής δεοντολογίας και/ή ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του".

Το θέμα ενώπιον του Δικηγορικού ΣυλλόγουΠαράλληλα, ο Κώστας Κληρίδης τονίζει ότι «το θέμα της παρουσίας, εμφάνισης και παράστασης των δύο δικηγόρων του ίδιου γραφείου στη συνεδρία της 31.10.2014, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να εγείρει θέματα προς διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του οποίου προεδρεύει ο Γενικός Εισαγγελέας και για τούτο θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες». Στην ανακοίνωσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία εκδόθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015, «και την υποβολή προς εμένα καταγγελίας από δικηγόρο, επιλήφθηκα του θέματος της συμμετοχής δικηγόρων του πιο πάνω γραφείου σε συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τις Κυπριακές Αερογραμμές, η οποία έγινε στις 31.10.2014», προσθέτοντας ότι αποφάσισε τα όσα προαναφέρονται.

Διορίζει Ερευνώντα Λειτουργό ο Δικηγορικός ΣύλλογοςΜιλώντας στο Sigmalive, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης ανέφερε ότι μετά και την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, την ερχόμενη Τετάρτη συνέρχεται εκτάκτως το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθεί το θέμα.Το Συμβούλιο θα προχωρήσει στο διορισμό Ερευνώντα Λειτουργού, ο οποίος με τη σειρά του θα λάβει καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση μέρη, μεταξύ των οποίων οι δικηγόροι που φέρονται να παρουσιάστηκαν με διαφορετικά ονόματα και ο Γενικός Ελεγκτής. Με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται, η έκθεση του Ερευνώντα Λειτουργού διαβιβάζεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου, του οποίου προεδρεύει ο Γενικός Εισαγγελέας. Το Συμβούλιο με τη σειρά του, με βάση τα στοιχεία που θα έχει ενώπιον του, θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο επιβολής ποινών, οι οποίες ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και φθάνουν μέχρι και την αφαίρεση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος. Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα αλλά μόνο πειθαρχικά, ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου ανέφερε ότι συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Διαβάστε ακόμα:

Αναστασιάδης σε Κληρίδη: Να εξαντλήσεις κάθε αυστηρότηταΠυρά κατά Προέδρου από κόμματα για RyanairΑυστηρή δήλωση-απάντηση ΠτΔ για θέμα Ryanair
Keywords
Τυχαία Θέματα