Φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2016

Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το φωτογραφικό φακό. Έχει τη δυνατότητα να αιχμαλωτίσει τη στιγμή, την ώρα που συμβαίνει, καθρεφτίζοντας την τραγική πραγματικότητα της ανθρωπότητας, όπως καταγράφηκε το 2016.

Η χρονιά που μας φεύγει ήταν συγκλονιστική με πολύ δυνατές στιγμές.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο φωτογραφικός φακός αιχμαλωτίζει, διαδηλώτρια η οποία κοιτάζει στα μάτια αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σαντιάγο της Χιλής. Μια φωτογραφία που πλημμυρίζει από αληθινή αγάπη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου Καναδός αθλητής καλαθοσφαίρισης αγκαλιάζει τη γυναίκα του επίσης

αθλήτρια καλαθοσφαίρισης μετά τον αγώνα εναντίον της Κίνας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Πολλές είναι οι στιγμές στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Σε μία από αυτές, η Αιγύπτια αθλήτρια φορώντας τη γνωστή τζιχάπ, αγωνίζεται εναντίον της Γερμανίδας αθλήτριας του beach volley, για την προκριματική φάση των αγώνων στις 7 του Αυγούστου

Τεράστια πυρκαγιά απειλεί την Καλιφόρνια στις 20 Ιουνίου. Το ένστικτο του στρουθοκάμηλου ενεργοποιείται και προσπαθεί να ξεφύγει και να σώσει τη ζωή.

Ένας κάτοικος προσπαθεί να διασχίσει τα νερά που μαζεύτηκαν μετά από πλημμύρα στη Γαλλία την 1η Ιουνίου για να πάρει ψωμί στη μητέρα του, η οποία έχει αποκλειστεί το σπίτι της.

Μέλος της βασιλικής φρουράς πέφτει λιπόθυμος σε παρέλαση στο Λονδίνο, στις 11 Ιουνίου του 2016.Η τελετή γινόταν προς τιμήν των ενενηντακοστών γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Γυναίκες μαχήτριες αγκαλιάζουν η μία την άλλη στην Ιεράπολη της Συρίας στις 10 Αυγούστου του 2016.

Ένα μικρό ταλαιπωρημένο γατί, κάθεται στα νερά που έχουν συσσωρευθεί μετά την πλημμύρα από τον τυφώνα Matthew στη Νότια Καρολίνα στις 10 Οκτωβρίου του 2016.

Η 18χρονη Saida Ahmad Baghili, σοβαρά υποσιτισμένη κάθεται σε ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο στη Υεμένη στις 24 Οκτωβρίου του 2016. Εικόνες της καθημερινότητας. Προσφυγόπουλα παίζουν με ένα λασπωμένο λούτρινο παιχνίδι κοντά στην Ειδομένη, στις 15 Μαρτίου του 2016.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου με τον απολογισμό των νεκρών να είναι τραγικός.

Και για το τέλος η κορυφαία αντίδραση γυναίκας όταν ο Donald Trump -εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, πλέον- την πλησιάζει σε μία ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης στις 4 Ιανουαρίου του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα