Με αιματοκύλισμα μέσα στις γιορτές απειλούν οι τζιχαντιστές

Με νέο αιματοκύλισμα από τα Χριστούγεννα μέχρι και την Πρωτοχρονιά απειλούν οι τζιχαντιστές σε χριστιανικές εκκλησίες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με μηνύματα που αποστέλλουν μέλη του ISIS, στο στόχαστρο βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Καθώς

η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη φρίκη της τρομοκρατίας, η ερώτηση που προκύπτει είναι μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών.

Υπάρχει τελικά κάποιο σημείο στον πλανήτη όπου οι άνθρωποι μπορούν να νιώθουν ασφαλείς;

Σύμφωνα με το χάρτη που η δημοσιεύει η Telegraph, η Γερμανία είναι μία από τις 45 χώρες του πλανήτη, όπου η απειλή της τρομοκρατίας χαρακτηρίζεται «υψηλή» από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η χώρα είχε πολύ υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, πολύ πριν από την επίθεση της περασμένης Δευτέρας στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και άλλοι 48 τραυματίστηκαν.

Με κόκκινο χρώμα στο χάρτη βρίσκονται οι χώρες όπου η απειλή χαρακτηρίζεται ως «υψηλή». Ανάμεσα τους είναι η Γαλλία, η Τουρκία και το Βέλγιο.
Με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες οι οποίες διαβαθμίστηκαν στο επίπεδο επικινδυνότητας 3.

Γαλλία και Βέλγιο μετρούν τα περισσότερα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Και η Τουρκία έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων, κυρίως στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα, και την πόλη Γκαζιαντέπ.

Η απειλή της τρομοκρατίας είναι επίσης «υψηλή» στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ινδονησία, τη Ρωσία, στο Μιανμάρ, στην Κένυα, στις Φιλιππίνες, στην Κολομβία, στην Ταϊλάνδη και στην Αυστραλία.

Η ένταξη μεγάλου μέρους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Σαουδικής Αραβίας, της Υεμένης, της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ και του Αφγανιστάν στις χώρες με υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής δεν αποτελεί έκπληξη.

Από τον περασμένο Ιούλιο, στο χάρτη με την απειλή της τρομοκρατίας έχουν προστεθεί 12 χώρες: το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Τανζανία, η Σενεγάλη, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο, η Νότια Αφρική, το Ομάν, η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα, η Λιβερία και η Μοζαμβίκη.

Χώρες όπου η απειλή της τρομοκρατίας είναι χαμηλή είναι η Ισλανδία, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, το Βιετνάμ και η Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα