Φόρτωσαν την κυπριακή αγορά 200 και πλέον κιλά κόκα

Πρωτοφανείς υποθέσεις αντιμετώπισε τα δυο τελευταία χρόνια η ΥΚΑΝ, σχετικά με εντοπισμό τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης, που τελικό προορισμό είχαν την κυπριακή αγορά.

Με αφορμή τη σημερινή αναστολή της ποινικής δίωξης 44χρονου επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, για τη μεγαλύτερη υπόθεση εντοπισμού κοκαΐνης, αξίζει να σημειωθεί μια ακόμη υπόθεση, που προκάλεσε έντονη εντύπωση στην κυπριακή κοινωνία, δυο περίπου χρόνια πριν.

Το μπλόκο σε 100 κιλά κόκας που θα μεταφέρονταν στη Λάρνακα

Τον Μάρτιο

του 2015 η ΥΚΑΝ κατάφερε να σπάσει ισχυρό κοντραμπάντο κοκαΐνης, που θα έφευγε από τη Λεμεσό και θα πήγαινε στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, η ΥΚΑΝ, είχε πληροφορίες για μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών από τη Λεμεσό στη Λάρνακα.

Στον εναέριο, υπήρχε σταθμευμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο στη συνέχεια προσέγγισαν οι δυο ύποπτοι με αυτοκίνητο που έφτασαν στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δυο επιβιβάστηκε στο βαν και με τη συνοδεία του δευτέρου αυτοκίνητου, κατευθύνθηκαν ανατολικά της Λεμεσού.

Δείτε εδώ: Αναστολή δίωξης εναντίον του 44χρονου για υπόθεση κοκαΐνης

Κοντά στην έξοδο του χωριού Μουτταγιάκας, τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο το βαν καθώς και το αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν δυο ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι οποίες, σύμφωνα με τον ανακριτή, περιείχαν διάφορα μεγέθη συσκευασιών οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη.

«Καθαρές ποσότητες» που θα γέμιζαν την αγορά

Αναφορικά με την τελευταία ποσότητα μπλόκου σε 142kg η ΥΚΑΝ, είχε χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά μεγάλη την ποσότητα κοκαΐνης που στόχο είχε την κυπριακή αγορά. Οι αποστολείς της εν λόγω ποσότητας, προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική.

Σχετικά με την υπόθεση των 100kg κοκαΐνης, χώρα αποστολής του φορτίου φέρεται να είναι η Χιλή. Το φορτίο είχε έλθει στην Κύπρο προκειμένου να εκτελωνιστεί και να χαρακτηρισθεί κοινοτικό. Τελικός προορισμός του φορτίου φαίνεται να ήταν η Ολλανδία, από την οποία είχε περάσει προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα