Η Τουρκία και η Δύση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Επίκαιρη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Σπίτι της ΕΕ

Μια συνολική προσέγγιση των νέων δεδομένων γύρω από τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και την Κύπρο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αναμένεται πως θα προσφέρει η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης "Η Τουρκία και η Δύση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος", που διοργανώνουν το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο,

την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:00πμ, στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία.

Το θέμα θα εξετάσουν οι ομιλητές μέσα από ένα ευρύ οπτικό πεδίο, ρίχνοντας φως στα όσα ήδη βρίσκονται υπό συζήτηση αυτή την περίοδο, όσον αφορά στο εσωτερικό της Τουρκίας και των κυπριακών κατεχομένων περιοχών, όπως επίσης και στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τα άλλα δυτικά κράτη.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για τους μετανάστες; Πώς επηρεάζει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία τις σχέσεις της με τη Δύση; Πώς εξελίσσεται το τουρκικό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον; Ποιο το αντίκτυπο της απόπειρας πραξικοπήματος στους Τουρκοκύπριους και στη διαπραγματευτική διαδικασία; Πώς επηρεάζει η άνοδος και πτώση του τουρκικού μοντέλου Ισλαμικής Δημοκρατίας;

Αυτά τα ερωτήματα και θέματα θα αναπτύξουν με τις ομιλίες τους ο Καθηγητής Μιχάλης Ατταλίδης (Jean Monnet Chair, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), ο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ο Δρ. Ζήνωνας Τζιάρρας (UCLAN), ο Καθηγητής Sami Zubaida (University of London), ο Καθηγητής Ahmet Sozen (Research Director, SeeD) και ο Δρ. Ιωάννης Γρηγοριάδης (Jean Monnet Chair, Bilkent University), ενώ θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Ακόλουθος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα