Φόρουμ με κορυφαία ονόματα και υποψήφιους επενδυτές

Μεγάλης σημασίας για τα ενεργειακά μας ζητήματα θεωρείται το 8ο Mediterranean Oil and Gas Forum που άρχισε σήμερα με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο SigmaLive επικεφαλής του φόρουμ και CEO

πολυεθνικής εταιρείας ανέφερε ότι το σημερινό συνέδριο έχει ως σκοπό να προσελκύσει στην Κύπρο επενδυτές. Ερωτηθείς για το λόγο που διατηρούνται χαμηλοί τόνοι, γεγονός που αποδεικνύεται από την μη είσοδο δημοσιογράφων εντός του φόρουμ, ο αρμόδιος ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως με αυτό τον τρόπο οι παρευρισκόμενοι αισθάνονται πιο άνετα στο να υποβάλουν ερωτήσεις και να κάνουν συζητήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

«Επενδυτές μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών έχουν έρθει στην Κύπρο για το φόρουμ στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με πολιτικά πρόσωπα. Με αυτό τον τρόπο θα μιλάνε πιο ανοιχτά και πιο άνετα», εξήγησε στην ιστοσελίδα μας.

Μάλιστα, ο ίδιος μας ανέφερε πως το συνέδριο φαίνεται πως διαδραμάτισε θετικό ρόλο, στους διαγωνισμούς των εταιρειών για αδειδοότηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΠτΔ: Προτεραιτότητα της κυβέρνησης η "Αφροδίτη"

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η εμπορική αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» αποτελεί προτεραιότητα για την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία, στη βάση αναμενόμενων μελλοντικών ανακαλύψεων, εξετάζει διάφορα άλλα σενάρια, περιλαμβανομένου και του τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων στην Κύπρο, στέλνοντας μηνύματα συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Ακόμη αναφέρθηκε στους τρεις γύρους αδειοδοτήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, το 2007, το 2012 και το 2016.

Υπενθυμίζοντας ότι εντός 2017, η γαλλική TOTAL θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 11, ενώ η κοινοπραξία ENI/Kogas θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους πρόγραμμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρατήρησε ότι «καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι ο κυπριακός τομέας υδρογονανθράκων τα τελευταία δύο χρόνια, απέκτησε νέα δυναμική».

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο ομιλητές είναι "μεγάλα" ονόματα του ενεργειακού τομέα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων οι Robin Dunnigan, Υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, Κάθλιν Ντόχερτι, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Ρούντι Μπαρούντι, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Energy and Environmental Holding με έδρα την Ντόχα, στο Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα