Παγκύπριες: Απαλλαγή ευάλωτων μαθητών από την καταβολή τελών

Συνεχίζεται και φέτος το μέτρο για απαλλαγή των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς και των τελών έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης.

Την απόφαση έλαβε σήμερα, Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο και από το μέτρο θα επωφεληθεί ένας αριθμός 935 τελειόφοιτων μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης κατά μέγιστο. Οι 699 είναι μαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και 236 είναι μαθητές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η απαλλαγή από την υποχρέωση

καταβολής τελών περιλαμβάνει τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και αυτούς που λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, «σταθερά προσηλωμένο στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης και ανέλιξης σε όλους τους μαθητές», έκρινε ως απαραίτητη την επέκταση και φέτος του μέτρου αυτού, υποβάλλοντας σχετική πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Το μέτρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ευάλωτες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού να μην αποκλειστούν από την περαιτέρω μόρφωσή τους, αλλά και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους υπολοίπους συμμαθητές τους για πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση», προστίθεται.

Αναφέρεται, τέλος, ότι μέρος του κόστους των Παγκύπριων Εξετάσεων θα καλυφθεί από το ίδιο το Υπουργείο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα