Φορολογική συμφωνία Κύπρου-Μπαρμπέιντος υπεγράφη στο Λονδίνο

Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και για την Παρεμπόδιση της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Νήσων Μπαρμπέιντος, υπεγράφη την Τετάρτη στο Λονδίνο.



Τη συμφωνία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και εκ μέρους της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής και μέλους της Κοινοπολιτείας ο Γκι Χιούιτ, αντιστοίχως Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως

επισήμαναν οι δύο επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών τους στη Βρετανία, το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών, θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Μπαρμπέιντος, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.

Η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, χαρακτηρίζεται υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Η Σύμβαση βασίζεται στο Μοντέλο του ΟΟΣΑ για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα