Φόνος Περικλέους: Μαραθώνια δίκη με 96 μάρτυρες, χωρίς πτώμα και όπλο

Μαραθώνια προβλέπεται να είναι η εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου του 31χρονου, Άγγελου Περικλέους, με κατηγορούμενους τον 25χρονο χάκερ, την 59χρονη μητέρα του και τον 71χρονο θείος του.

Κατά τη διαδικασία της Πέμπτης (14/9), η Κατηγορούσα Αρχή εξέφρασε ετοιμότητα για έναρξη της ακρόασης, επισημαίνοντας ότι θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο 96 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ αναμένεται να χρειαστεί 25 δικάσιμους για να παρουσιάσει την υπόθεση. Μετά από παρατήρηση του δικηγόρου του χάκερ ότι δεν υπάρχουν παραδεκτά γεγονότα, διαφάνηκε ότι η διαδικασία θα είναι μακρά, γι αυτό ο δικαστής όρισε την

έναρξη της δίκης στις 11 Δεκεμβρίου.Ο λόγος της αναβολής αφορά τον προγραμματισμό εκδίκασης υποθέσεων από το Δικαστήριο.

Ο δικαστής κάλεσε Κατηγορούσα Αρχή και δικηγόρους να προβληματιστούν για τα παραδεκτά γεγονότα, ώστε να διευκολυνθεί η διαφαινόμενη μακρά διαδικασία.

Σε σχέση με την κράτηση των κατηγορουμένων, η μητέρα του χάκερ θα παραμείνει ελεύθερη υπό τους ίδιους όρους με διαφοροποίηση μόνο στις εμφανίσεις σε αστυνομικούς σταθμούς. Ο δικηγόρος του 25χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του μέχρι την έναρξη της δίκης.

Για την κράτηση του θείου υπήρξε για ακόμα μια φορά ένσταση, με τον δικηγόρο του να επικαλείται τους ίδιους λόγους για να αιτηθεί τον τερματισμό της κράτησής του. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη δικάσιμο είχε σταθεί σε δύο σημεία για να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η Κατηγορούσα Αρχή επικαλέστηκε μόνο τον λόγο φυγοδικίας για να παραμείνει υπό κράτηση ο 71χρονος, ισχυριζόμενος ότι δεν έγινε ποτέ αναφορά για επηρεασμό της πορείας της δικαιοσύνης εάν αφεθεί ελεύθερος.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ο χρόνος εκδίκασης της υπόθεσης. Ουσιαστικά, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε», αφού «ξέρουμε την πρακτική των δικαστηρίων» για τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων. Πρόσθεσε ότι ο πελάτης του είναι 71 χρόνων και σε αντίθεση με τον 25χρονο χάκερ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας φυλάκισης, είναι κατηγορούμενος μόνο για εμπρησμό και μετά από δύο χρόνια μπορεί να αθωωθεί. Έκανε αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 71χρονος και στην «προσδοκώμενη περίοδο, την οποία μπορεί να ζήσει», υποστηρίζοντας ότι «εάν παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης», θα περάσει τα τελευταία του χρόνια στη φυλακή. «Ο κατηγορούμενος 1 (χάκερ) θα συμπαρασύρει τον κατηγορούμενο 2 (θείος) λόγω των ποινών που αντιμετωπίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι το αίτημα είναι αβάσιμο, διατάσσοντας την κράτηση του 71χρονου μέχρι την έναρξη της δίκης. 

Διαβάστε επίσης: 

Φόνος Περικλέους: Παραμένουν υπό κράτηση χάκερ και θείος-Ελεύθερη η μητέρα

Φόνος Περικλέους: «Ο χάκερ θα συμπαρασύρει μαζί του τον θείο»

Keywords
Τυχαία Θέματα