Φόνος Daniela Rosca: Ανατριχιαστικές αναφορές στη δίκη

Με την κυρίως εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Plamen Pelov από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η εκδίκαση της υπόθεσης για το φόνο της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου 27 χρόνων από τα Λιβάδια, ο οποίος είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια

της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Plamen Pelov με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν για την υπόθεση, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου να προβαίνει σε τροποποίηση τεσσάρων από τις πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος ώστε οι κατηγορίες να είναι πιο συγκεκριμένες.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, έθεσε θέμα σχετικά με τη χθεσινή μετάφραση από τα βουλγαρικά στα ελληνικά, της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας Plamen Pelov.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε συγκεκριμένα ότι σε πλείστα σημεία η προφορική μετάφραση που έγινε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου διέφερε από τη γραπτή μετάφραση στα ελληνικά που είχε στην κατοχή του, ότι είχαν γίνει αρκετά λάθη και εισηγήθηκε όπως εξευρεθεί άλλη μεταφράστρια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη μεταφράστρια, η οποία όπως είπε έκανε ελεύθερη μετάφραση της γραπτής κατάθεσης στα βουλγάρικα του μάρτυρα κατηγορίας.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διέκοψε τη διαδικασία μέχρι την εξεύρεση άλλης μεταφράστριας, η οποία κλήθηκε από τη Λευκωσία.

Ο Plamen Pelov, ύστερα από ερώτηση του Θανάση Παπανικολάου έδειξε στην αίθουσα του Δικαστηρίου τον Μάριο Μιχαήλ, το άτομο που του έδωσε το GPS για να το τοποθετήσει στο αυτοκίνητο της Ντανιέλα Ρόσκα, προκειμένου να παρακολουθείται από τον κατηγορούμενο, ώστε να καταφέρει ο Pelov να μπει στο διαμέρισμα της, όταν αυτή απουσίαζε, για να πάρει τα χρήματα και κοσμήματα, που σύμφωνα με τον Αλεξάνδρου, έκλεψε από το σπίτι του πατέρα του.

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του κ. Παπανικολάου, ο Pelov εξήγησε ότι η μάσκα που φορούσε στο κεφάλι, όταν μπήκε στο διαμέρισμα της Ντανιέλα, ήταν μάλλινη με δύο τρύπες για τα μάτια και μία για το στόμα, εξηγώντας ότι τη φόρεσε για να μην τον δουν οι γείτονες.

Σε άλλη ερώτηση ο μάρτυρας απάντησε πως το GPS που έβγαλε μετά από οδηγίες του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, από το αυτοκίνητο της Ντανιέλα, το άφησε κάτω από ένα σήμα ΣΤΟΠ σε παράδρομο κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στη Λάρνακα και ότι την επομένη μέρα πήγαν μαζί με τον Μάριο Μιχαήλ και το πήραν, ενώ ανέφερε πως δεν γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας του GPS.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος και ο κατηγορούμενος είχαν από δύο αριθμούς για δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου και πως στο δικό του δεύτερο αριθμό επικοινωνούσε μαζί του μόνο ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου.

Σε άλλη ερώτηση ο Pelov απάντησε ότι το επίμαχο βράδυ δηλαδή την 31η Οκτωβρίου ο κατηγορούμενος του είπε «ψέματα πως το GPS στο αυτοκίνητο της Ντανιέλα έδειχνε πως αυτή βρισκόταν στη Λευκωσία, ενώ αντιθέτως ήταν στο διαμέρισμα της» και ότι έφυγε από την Κύπρο στις 2 ή 3 Νοεμβρίου.

Η αντεξέταση του Plamen Pelov από τον Γιώργο Γεωργίου, συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, θα γίνει στις 9 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα