5+1 tips πριν αγοράσεις ένα ρούχο στις εκπτώσεις

H εποχή των προσφορών και των εκπτώσεων έχει καταφτάσει για να μας χρυσώσει το χάπι της λήξης των γιορτών και στα μαγαζιά έχει αρχίσει ήδη να επικρατεί ο ανάλογος πανικός.

Πριν όμως σε μαγέψουν οι χαμηλές τιμές και αρχίσεις να αγοράζεις ότι βρεθεί στο διάβα σου, σου προσφέρουμε έξι συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσεις για να μην μετανιώσεις τα ψώνια σου μετά το πρώτο πλήσιμο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η AthensVoice.gr,

υπάρχουν μερικά tips που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Βάλε το ρούχο κοντά στο φως

Ένας γρήγορος τρόπος να καταλάβεις την ποιότητα του υφάσματος. Όσο πιο χοντρό είναι το υλικό, τόσο καλύτερα. Αν μπορείς να διακρίνεις το χέρι σου ή το πρόσωπο της κολλητής σου που αναρωτιέται τι στο καλό κάνεις από την άλλη μεριά, καλύτερα να μην το αγοράσεις.

2. Δοκίμασε το τεστ του τσαλακώματος

Κράτησε μέρος του υφάσματος στην παλάμη του χεριού σου και δίπλωσε το για μερικά δευτερόλεπτα. Εαν οι ζάρες δεν ισιώνουν γρήγορα από μόνες τους όταν το αφήσεις, μάλλον το ρούχο δεν θα αντέξει το τεστ του χρόνου.

3. Σιγουρέψου πως το σχέδιο ταιριάζει με τις ραφές

Εαν σκοπεύεις να αγοράσεις κάτι καρό ή με ρίγες, τσέκαρε πρώτα τις ραφές που σχεδόν ποτέ δεν ταιριάζουν μεταξύ τους εαν το ρούχο είναι φθηνό. Για να αποτελούν τέλεια συνέχεια του ενός στο άλλο απαιτείται περισσότερο ύφασμα και έτσι πολλές εταιρίες δεν ασχολούνται καν.

4. Εξέτασε ένα ρούχο αφού το έχεις δοκιμάσει

Τα καλά κομμάτια διατηρούν το σχήμα τους αφού φορεθούν, έτσι αν δοκιμάσεις κάτι και σου φαίνεται παραμορφωμένο και τσαλακωμένο μετά από μόλις πέντε λεπτά πανω σου τα πράγματα δεν είναι καλά.

5. Αν ψάχνεις για διάφανα υφάσματα ή καλά εσώρουχα, προτίμησε τις γαλλικές ραφές

Οι γαλλικές ραφές είναι μία αγαπημένη τεχνική των σχεδιαστών, καθώς οι ασχημάτιστες άκρες του υφάσματος κρύβονται με έναν ακριβή και όμορφο τρόπο. Είναι κατάλληλες για λεπτά υφάσματα και εσώρουχα, έτσι ώστε να μην τρίβονται στο δέρμα και να μην φαίνονται.

6. H φόδρα είναι πάντα καλό σημάδι

Ακόμα και οι ζακέτες αν είναι καλές έχουν φόδρα κάτω από το ύφασμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα