Σε συναγερμό παραμένουν οι Τουρκικές Αρχές μετά την επίθεση

Σε συναγερμό παραμένουν στην Τουρκία, οι Αρχές, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.

Οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνονται στη διακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας των τριών δραστών της αιματηρής επίθεσης. Οι Τουρκικές αρχές εξετάζουν φωτογραφίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, του αεροδρομίου, στις οποίες προβάλλονται οι δράστες να κινούνται αρχικά ήρεμοι προς την αίθουσα αναχωρήσεων.

Οι Τουρκικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για Τζιχαντιστές, των οποίων η δράση

στοχεύει απευθείας σε πολίτες. Στην τριπλή επίθεση αυτοκτονίας έχασαν την ζωή τους 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 230

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποδίδει στο Ισλαμικό κράτος την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του, Τασγίπ Ερτογάν, ο Μπάρακ Ομπάμα πρόσφερε στην Τουρκία κάθε βοήθεια που οι Τούρκοι μπορεί να χρειαστούν στη διάρκεια των ερευνών, με στόχο να λάβουν μέτρα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια της χώρας.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, φέρει το «χωρίς καμιά αμφιβολία» το «σημάδι» της «αχρειότητας», τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενεργειών του ΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα