Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο

Με τη συμμετοχή ελληνικών, κυπριακών και διεθνών παραγωγών που έχουν ελληνικό θέμα, αρχίζει τη Δευτέρα για όγδοη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek film Festival).

Το φεστιβάλ, που θεωρείται πλέον διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε

το 2008 από τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Χρήστο Προσύλη και την Cosmocinema του Λονδίνου.

Φέτος θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό θα παρουσιάσει περισσότερες από 55 επιλεγμένες ταινίες στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου (26 Crowndale Road, London, NW1 1TT), ενώ θα παρουσιάσει διαδικτυακά και 11 επιλεγμένα σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους.

Στις ταινίες συμπεριλαμβάνονται: μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, πειραματικές ταινίες και ταινίες βιντεοτέχνης.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα παρουσίασης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στη βρετανική μητρόπολη και ευρύτερα στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας και προωθεί τις νέες τεχνολογίες, που συνδυάζουν το παλιό καλό σινεμά με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη πραγματικότητα.

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Βραβείων Οδυσσέας» στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, όπου και θα βραβευτούν οι καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ σε διάφορες κατηγορίες, όπως επίσης και ηθοποιοί, σεναριογράφοι, δημιουργοί και καλλιτέχνες.

Φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις κυπριακές παραγωγές και μία κοινή κυπριακή και ελληνική παραγωγή: το ντοκιμαντέρ «Τσιμεντογραφία» του Νικόλα Ιορδάνου και της Σύλβιας Νικολαΐδη, οι ταινίες μικρού μήκους «Ύπνος: Μονόλογος» του Πίτερ Έλληνα και «Λιτότητα» του Ρένου Γαβρή, καθώς και η μεγάλου μήκους ταινία «Μέλος οικογένειας» του Μαρίνου Καρτίκκη.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα