«Φακέλωμα» ΚΟΠ σε φιλάθλους:Παράνομη.. και με το νόμο

«Κεραυνό» έριξε η χθεσινή απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφορικά με την πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων της ΚΟΠ.

Η απόφαση καλεί την ΚΟΠ να απενεργοποιήσει προσωρινά την εφαρμογή για αγορά εισιτήριων ποδοσφαιρικών αγώνων και όπως καταστρέψει τα δεδομένα που έχουν μέχρι σήμερα συλλεχθεί/ έτυχαν επεξεργασίας και αφού λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των χρημάτων στους φιλάθλους που αγόρασαν εισιτήρια.

Η

Επίτροπος ζητά την προσωρινή απενεργοποίηση της εφαρμογής μέχρις ότου απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε στην επιστολή της ημερομηνίας 20/12/2017 και υποβληθεί σχετική Γνωστοποίηση στο Γραφείο της, ώστε να αποφανθεί οριστικά για τη νομιμότητα της χρήσης της εφαρμογής που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ.

Ε.Λοïζίδου καλεί ΚΟΠ γι'απενεργοποίηση πώλησης εισιτηρίων

Η Επίτροπος μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο αλλά και στο SigmaLive και διευκρίνισε το σκεπτικό της απόφασής της. Η κ. Λοϊζίδου τόνισε ότι απέστειλε επιστολή στην ΚΟΠ από τις 20 Δεκεμβρίου προκειμένου να μάθει το σκεπτικό της πλατφόρμας και εντούτοις δεν είχε καμιά απολύτως ενημέρωση.
«Δεν έχω καθόλου τις προϋποθέσεις. Αυτά ζήτησα να μάθω με την επιστολή μου στις 20/12».

Αναφορικά με αυτούς που αγόρασαν τα εισιτήρια για αγώνες που θα διεξαχθούν ακόμη και σήμερα, η κ. Λοϊζίδου δήλωσε ότι δεν είναι δική της ευθύνη κάτι τέτοιο.

Σημείωσε ότι «δεν είναι δική μου ευθύνη. Η ΚΟΠ όφειλε να βρει τη λύση και σήμερα που είναι ο αγώνας να μην έχουμε αυτά».

Ποια η επόμενη μέρα

Θέλω να πιστεύω ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξει ανταπόκριση της ΚΟΠ και μέχρι το τέλος της μέρας θα έχουμε ανταπόκριση. Σκοπός όλων είναι να μην σταματήσει πρωτάθλημα, τόνισε η Επίτροπος.

Διευκρινιστικά τόνισε ότι τα προβλήματα ουσιαστικά εντοπίζονται στα εξής σημεία:

- Παραβιάζεται η Αρχή της Νομιμότητας (αδιευκρίνιστη η βάση και ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων που συλλέγονται).
- Υπερβολικά τα δεδομένα τα οποία συλλέγονται στη βάση δεδομένων και είναι διάτρητο το κατά πόσο υπάρχει σύμβαση ανάθεσης ΚΟΠ και του τρίτου συμβαλλόμενου που παρουσιάζεται στη σελίδα.

Ουσιαστικά η όλη διαδικασία κρίνεται κατά την Επίτροπο ως παράνομη και πλέον εναπόκειται στην ΚΟΠ να αποφασίσει τι θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα