Φαίδωνος: Το πρωί κάνουν ανασκαφές, το βράδυ τυμβωρυχία(vid)

Μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων ανήκουν σε κυκλώματα, κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».


Νέες βόμβες εκτόξευσε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου, σ’ ό,τι αφορά σε φαινόμενα αρχαιοκαπηλίας και τυμβωρυχίας, κάνοντας λόγο για μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων που εμπλέκονται σε κυκλώματα, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν, όπως είπε ο κ. Φαίδωνος, την ατιμωρησία των τελευταίων 30 ετών.

Όπως είπε ο κ. Φαίδωνος, επώνυμοι

αλλά και επιφανείς προσωπικότητες έχουν σε τραπεζικές θυρίδες αρχαία που είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας.

Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε την Αστυνομία να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση των αρχαιοκάπηλων και των τυμβωρύχων και να μην περιμένει τους μάρτυρές να παρουσιαστούν με δική τους βούληση για να καταθέσουν.

«Τα κυκλώματα ξέρουν να κρύβουν τις διαδρομές και η Αστυνομία πρέπει να κινηθεί άμεσα», υπέδειξε ο Δήμαρχος Πάφου και συμπλήρωσε στις καταγγελίες του:

«Είναι κάποιοι που το πρωί κάνουν ανασκαφές και το βράδυ κάνουν τυμβωρυχία, σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο στο οποίο προέβαιναν ανασκαφές το πρωί».
Ο κ. Φαίδωνος επεκτάθηκε, επίσης, επί συγκεκριμένου περιστατικού, για το οποίο έχει πληροφόρηση: «80 μέτρα από το γραφείο μου και 120 από τον αστυνομικό σταθμό της Πάφου, στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε τάφος που προσομοίαζε με εκείνο τον Τάφο Των Βασιλέων. Σύμφωνα μ’ ενημέρωση του κυρίου Φαίδωνος, λειτουργοί του τμήματος Αρχαιοτήτων προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το γεγονός για να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τον τάφο, λίγες μέρες μετά. «Όταν δημοσιοποίησα το θέμα, πήγαν και έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για να είναι καλυμμένοι», είπε ο Δήμαρχος Πάφου, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω λειτουργοί, που είχαν σκοπό να προβούν σε τυμβωρυχία, είχαν εσωτερική πληροφόρηση από υπάλληλο του τμήματος αρχαιοτήτων.
Οι σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου στο βίντεο, στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα