Έξαρση των πυρκαγιών που σχετίζονται με λαμπρατζιές

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε έξαρση των πυρκαγιών που έχουν σχέση με «λαμπρατζιές», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Σημειώνει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 20 τέτοιες περιπτώσεις.

Προσθέτει ότι το φαινόμενο αυτό άρχισε να παίρνει διαστάσεις και ανησυχεί ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα.

Όπως αναφέρεται, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προσπάθεια της για πρόληψη και

καταστολή των πυρκαγιών, αλλά και για μείωση των συνεπειών από τέτοια επεισόδια που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καλεί τις Αρμόδιες Αρχές, Δημοτικές Κοινοτικές ή Εκκλησιαστικές να συμβάλουν ώστε από τη μια να διατηρηθεί το έθιμο της «λαμπρατζιάς» και από την άλλη να εκλείψουν τα φαινόμενα της κοπής δένδρων, της κλοπής ξύλων και της σκόπιμης καύσης τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγείται όπως οι πιο πάνω αρχές να προμηθεύουν τα ξύλα για το άναμμα της «λαμπρατζιάς» το Μεγάλο Σάββατο, να ορίζουν υπεύθυνο άτομο για το άναμμα της «λαμπρατζιάς», να επιλέγουν κατάλληλο χώρο για το άναμμα της «λαμπρατζιάς» ο οποίος να είναι τουλάχιστον 30 μέτρα σε απόσταση από άλλα καύσιμα υλικά, να μην υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια πάνω από τη «λαμπρατζιά» και να μην αφήνονται τα παιδιά να προσεγγίζουν τη «λαμπρατζιά».

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει και να συμβουλεύσει για θέματα πυρασφάλειας και προτρέπει το κοινό σε περίπτωση πυρκαγιάς να καλέσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 112 ή 199.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα