Εξάρα, δεύτερη θέση και… ψυχολογία

Η ΑΕΚ συνέτριψε την Αναγέννηση, ξεκινά από 2η θέση τα πλέι-οφ και πάει με τονωμένο ηθικό στη ρεβάνς κυπέλλου

ΑΕΚ 6
3΄, 10΄ Καταλά, 38΄, 82΄ Μυτίδης, 51΄ Χέφελ, 73΄ Χαραλάμπους
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0

Με περισσή άνεση η ΑΕΚ συνέτριψε στο «ΑΕΚ Αρένα» 6-0 την ουραγό Αναγέννηση και εκμεταλλεύτηκε την απώλεια του Απόλλωνα στο ματς με την Ανόρθωση για να τερματίσει στη 2η θέση στην κανονική περίοδο με 58 βαθμούς, τέσσερεις πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Η

ομάδα της Λάρνακας, σαφώς ανώτερη από την ελλιπέστατη Αναγέννηση, κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε γκολ με το τσουβάλι και ξεκούρασε από ένα σημείο και μετά μερικούς βασικούς ενόψει της ρεβάνς κυπέλλου με την Ανόρθωση την Τετάρτη.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής πιο ευρείας νίκης της ομάδας της Λάρνακας, ήταν η επιστροφή στη δράση του Χουάν Τομάς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στην επανάληψη. Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε τους αγώνες στην Α΄ κατηγορία χωρίς να πετύχει ούτε μια νίκη.

Δυο γρήγορα γκολ
Νωρίς-νωρίς η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, να σκοράρει δηλαδή γρήγορα. Κι όχι μόνο ένα γκολ, αλλά δυο με τον Καταλά, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το ύψος του ισάριθμες φορές με κεφαλιά (3΄ και 10΄) μετά από στημένα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής ανάμεσα στις δυο ομάδες και η ΑΕΚ, παρότι φάνηκε να «καθαρίζει» στο άψε-σβήσε το παιχνίδι, δεν εφησύχασε και συνέχισε να κυνηγά κι άλλα γκολ.

Η ομάδα της Δερύνειας μετά τη φυγή πολλών παικτών, τόσο το Γεννάρη, αλλά και μόλις την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε με ενδεκάδα ανάγκης και πολλούς Κύπριους παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα απέναντι σε μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα.

Έτσι, φυσιολογικά ήλθε το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ στο 38΄ με τον Μυτίδη, ο οποίος σκόραρε πρώτη φορά με την επιστροφή του στην ομάδα.

Φρεσκάρισμα και άλλα γκολ
Με το ξεκίνημα της επανάληψης λόγω και του σκορ, ο Ιδιακέθ έβγαλε δυο βασικούς, τους Τρισκόφσκι και Ακοράν, δίνοντάς τους ευκαιρία να ξεκουραστούν ενόψει του επαναληπτικού με την Ανόρθωση στο κύπελλο την Τετάρτη.
Το σκηνικό δεν άλλαξε βέβαια και η ΑΕΚ κυνήγησε κι άλλα γκολ. Στο 51΄ ο Χέφελ αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 4-0.

Αποθέωση για Τομάς
Το παιχνίδι προσφερόταν και για τη μεγάλη επιστροφή του Χουάν Τομάς, ο οποίος στο 59΄ μπήκε αλλαγή τέσσερεις περίπου μήνες μετά τον τραυματισμό του και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Παρά το ότι με το 4-0 η γηπεδούχος έριξε στροφές, εντούτοις συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 75΄ έφτασε και σε πέμπτο γκολ με τον Χαραλάμπους, δείγμα του πλουραλισμού που έχει στο σκοράρισμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αβραάμ Τσούκκας
ΒΟΗΘΟΙ: Κ. Κυριάκου, Μ. Δημητριάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βλασόπουλος

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (59΄ Τομάς), Ακοράν (46΄ Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, (46΄ Μαλόκου), Χέφελ, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Μυτίδης, Χαραλάμπους

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Ευθυμίου (60΄ Λ. Χριστοδούλου), Θεράποντος, Βλασόπουλος, Σωτηρίου, Ράτκοβιτς, Κούντικ (85΄ Παφίτης), Αναστασίου, Γ. Χριστοδούλου, Ρίβας (46΄ Φωτίου), Ιωάννου

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄ 1-0 Σέντρα του Λαρένα και με κεφαλιά ο Καταλά άνοιξε το σκορ.
7΄ Μόνος ο Τρισκόφσκι έκανε το πλασέ, αλλά έσωσε σε κόρνερ ο Μάστρου.
10΄ 2-0 Κόρνερ του Μπόλιεβιτς και νέα κεφαλιά του Καταλά στα δίχτυα.
16΄ Προ του Μυτίδη, βγήκε και μάζεψε ο Μάστρου.
24΄ Ατομική προσπάθεια, αλλά απελπιστικά άστοχο σουτ του Τρισκόφσκι από καλή θέση.
35΄ Μελέ στην περιοχή της Δερύνειας και ο Μυτίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
38΄ 3-0 Ο Τρισκόφσκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μυτίδη, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
40΄ Ο Τρισκόφσκι γύρισε στον Μυτίδη, το απευθείας πλασέ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
48΄ Συρτό σουτ του Χέφελ απέκρουσε ο Μάστρου.
51΄ 4-0 Από κεφαλιά-πάσα, ο Χέφελ από κοντά με σουτ χρίστηκε σκόρερ.
60΄ Σουτ του Μαλόκου απέκρουσε σε κόρνερ ο Μάστρου.
67΄ Απέτρεψε βέβαιο γκολ ο Σωτηρίου αποκρούοντας στη γραμμή κοντινό σουτ του Ορτίθ.
73΄ 5-0 Ο Χαραλαμπίδης έστρωσε στον Χαραλάμπους, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Μάστρου.
82΄ 6-0 Από κόρνερ του Χαραλαμπίδη και κεφαλιά του Μυτίδη έφτασε στη μισή ντουζίνα γκολ η ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα