Εξαφανίστηκε η θάλασσα στο Ναύπλιο - Εντυπωσιακές εικόνες

Μοναδικής ομορφιάς είναι οι εικόνες που έρχονται από το Ναύπλιο της Ελλάδας. Ο λόγος για το φαινόμενο της άμπωτης που σημειώθηκε σήμερα στην ελληνική πόλη.

Η άμπωτη συμβαίνει λόγω της πτώσης της στάθμης της θάλασσας λόγω παλιρροϊκών φαινομένων.

Το περιβαλλοντικό φαινόμενο χαρακτηρίζεται από την οπισθοδρόμηση των υδάτων με αποτέλεσμα περιοχές οι οποίες καλύπτονταν από το θαλασσινό νερό, κατά τη δράση του φαινομένου να αποκαλύπτονται και να μένει

"γυμνό" το έδαφος της μέχρι πρότινος θάλασσας. Μετέπειτα, κατά τη λήξη του φαινομένου η στάθμη του νερού επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα όπως προηγουμένως.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα σημεία από τα οποία έχει "χαθεί" η θάλασσα, με αποτέλεσμα η εικόνα να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται περί λίμνης από την οποία έχει εξατμιστεί το νερό.

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα