Ευρωβουλευτής Μαυρίδης:Εποικισμός & κατοχή εγκλήματα διεθνή

"Η παράνομη κατοχή και ο εποικισμός με μεταφορά Τούρκων εποίκων αλλά και με δημιουργία υποδομών στο έδαφος της Κύπρου από την Τουρκία, είναι ζήτημα με ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις. Τέτοια εγκλήματα δεν γίνονται ανεκτά και πρέπει να εξαλείφονται οπουδήποτε και αν συμβαίνουν", τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-Σ&Δ) σε παρέμβασή του στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

H παρέμβαση έγινε με αφορμή τη συζήτηση στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού κόμματος του Ισραήλ, εκφράζοντας

και τη γενικότερη γραμμή των συναδέλφων του.

Στην παρέμβαση του ο Κ. Μαυρίδης επεσήμανε επίσης ότι "στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει σε εξέλιξη μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών εκτός ΕΕ. Αφενός η Κύπρος και η Ελλάδα ως κράτη μέλη της ΕΕ και από την άλλη Ισραήλ και Αίγυπτος, επιχειρούν από κοινού ένα τεράστιο έργο στρατηγικής συνεργασίας με επίκεντρο την ενέργεια, που εξυπηρετεί γενικότερα τα συμφέροντα της ΕΕ, ιδιαίτερα ως μια σοβαρή και ασφαλής πηγή εφοδιασμού ενέργειας για την Ευρώπη. Αυτό αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων της ΕΕ να επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή εκτός των συνόρων της, με τρόπο που εξυπηρετεί την ευημερία και ασφάλεια". Ο ευρωβουλευτής έθεσε επίσης στην παρέμβασή του το ζήτημα της δημόσιας συνεργασίας και στήριξης του εγκληματικού διδύμου Ερτογάν-Νταβούτογλου με την τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς η οποία βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Αρχή και υπονομεύει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια.

Ο Κ. Μαυρίδης έθεσε τα ζητήματα αυτά ενόψει και της συμμετοχής του στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα επισκεφτεί επίσημα το Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα, 16-18 Νοεμβρίου 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα