Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ελλάδας στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στην Κύπρο θα βρίσκεται την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από πρόσκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και διακεκριμένος καθηγητής του Δικαίου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το Ανώτατο Δικαστήριο, την ίδια μέρα, με θέμα: «Η συνδρομή της διοικητικής δικαιοσύνης στην εμπέδωση του κράτους δικαίου»".

Ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο ενόψει

της επικείμενης ίδρυσης στην Κύπρο του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του νέου έτους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος είπε ότι ο κ. Παυλόπουλος υλοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο να επισκεφθεί ειδικά το Ανώτατο Δικαστήριο.

“Είναι μεγάλη τιμή για το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου να φιλοξενήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και διακεκριμένο Καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου. Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός του ελληνικού κράτους επισκέπτεται το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου και γι΄ αυτό σκοπεύουμε να του αποδώσουμε όλες τις οφειλόμενες τιμές”, σημείωσε ο κ. Νικολάτος.

Ανέφερε, επίσης, ότι “ήδη, ο κ. Παυλόπουλος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου και για τη νομολογία του, η οποία συνέτεινε στην προάσπιση της οντότητας και της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα της Παρασκευής, θα παρευρεθεί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου ενώ προσκλήθηκαν να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Πολιτειακοί Αξιωματούχοι, Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι και άλλοι.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα