Ευρωπαϊκή επιτροπή Tax2:"Η Κύπρος σημείωσε σημαντική πρόοδο"

Ο Πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής Tax2 του Ευρωκοινοβουλίου, είδε πρόοδο στην Κύπρο στα θέματα διαφάνειας και φορολογίας τόσο σε σχέση με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί όσο και με τις συστάσεις σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Ωστόσο , όπως δήλωσε ο κ. Λαμασούρ, υπάρχει ακόμα πρόοδος που πρέπει να γίνει. Στις δηλώσεις του ο κ. Λαμασούρ είπε ότι στόχος της Ευρωβουλής είναι η υιοθέτηση κοινού ορισμού του τι είναι φορολογητέο

εταιρικό εισόδημα, τονίζοντας ότι τα κράτη-μέλη θα παραμένουν ελεύθερα να καθορίσουν τον φορολογικό συντελεστή.

Ο κ. Λαμασούρ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Επιτροπής, είχε συνάντηση με τον Έφορο Φορολογίας και τον προϊστάμενο του Τμήματος Φορολογίας και με τον ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη.

Ο κ. Πατσαλίδης τόνισε πως η Κύπρος έχει υιοθετήσει όλες τις αποφάσεις τόσο σε σχέση με την φοροδιαφυγή όσο και με τις επιθετικές φορολογικές αποφάσεις (tax rulings). Υπογράμμισε όμως ότι η Κύπρος δεν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας κοινής φορολογικής βάσης, καθώς αυτό θα στερήσει από την Κυβέρνηση άλλο ένα εργαλείο οικονομικής πολιτικής.

Σε σχέση με τις αποκαλύψεις από τα έγγραφο του Παναμά, ο κ. Γάλλος Ευρωβουλευτής τόνισε πως ενθάρρυναν τις κυπριακές Αρχές να κάνουν τον παν όπως πράττουν όλα τα κράτη-μέλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα