Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου η πρόταση για το προσφυγικό

Στο ευρωκοινοβούλιο προς ψήφιση και συζήτηση οδηγείται σήμερα, η πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαική Επιτροπή για τη μετεγκατάσταση ακόμα 120.000 προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα, και την Ουγγαρία.

Στο μεταξύ την Τρίτη αναμένεται έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την Τρίτη η οποία σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,

θα είναι καθοριστική για το ζήτημα του προσφυγικού.

Την ίδια στιγμή στην Ουγγαρία, η πρωθυπουργία δήλωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τον φράχτη που έχει κτίσει για να μπλοκάρει την ανεξάρτητη εισροή προσφύγων, στα σύνορά της με τη Σερβία μέχρι τα σύνορά της και με τη Ρουμανία. Παράλληλα η βαλκανική χερσόνησος έχει γεμίσει χιλιάδες διάσπαρτων μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ με ελπίδα τελικού προορισμού τη Γερμανία, στη Σερβία αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων για να εμποδίσουν την εισροή προσφύγων με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί μετά από συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων και προσφύγων και η Κροατία είπε ότι θα στείλει ειδικούς στα σύνορά της με τη Σερβία να ταυτοποιήσουν ναρκοπέδια από τους Βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του '90.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα