Γιατί οι πρόσφυγες επέστρεψαν από την Ουγγαρία στη Σερβία

Οι πρόσφυγες, που έσπασαν χθες τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων της Ουγγαρίας και μπήκαν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, επέστρεψαν στη Σερβία αργά ψες το βράδυ, για να ενωθούν και πάλι με τις οικογένειές τους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Απασχόλησης, της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Μετά την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων ελέγχου των συνόρων που έθεσε σε ισχύ

η Ουγγαρία, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίστηκαν στη Σερβία.

Πρόσφυγες που απαιτούσαν είσοδο στα σφραγισμένα σύνορα της Ουγγαρίας, χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκρούστηκαν με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτόξευσαν νερό και δακρυγόνα.

Κάποιοι από τους πρόσφυγες που διέσχισαν τη συνοριακή διάβαση "Χόργκος 2" και πέρασαν στην Ουγγαρία παρέμειναν στη χώρα, με αποτέλεσμα να χωριστούν οικογένειες.

Μετά από συνομιλίες των υπουργών Εσωτερικών της Σερβίας και της Ουγγαρίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και Σάντορ Πίντερ, στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Βούλιν, συμφωνήθηκε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Σερβία.

"Με λίγη διαπραγμάτευση και πολύ καλή θέληση καταφέραμε να επανενώσουμε αρκετές οικογένειες" ανέφερε ο κ. Βούλιν.

"Η κυβέρνηση της Σερβίας ανησυχεί για τους ανθρώπους αυτούς και θα κάνει τα πάντα για να μπορούν να βρουν καταφύγιο και ένα κομμάτι ψωμί" τόνισε ο Σέρβος υπουργός.

Πηγή – ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα