Ευρωκινεζικό επιχειρηματικό κέντρο ανοίγει στη Λευκωσία

Σημαντικό παίχτη στην προσπάθεια προώθησης των κινεζικών προϊόντων ελαφράς βιομηχανίας χαρακτηρίζουν την Κύπρο Κινέζοι επιχειρηματίες.

Στο κτήριο της IMC, στην είσοδο της Λευκωσίας, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το ΧΑΚ και εσχάτως το Madisons, θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο το ευρωκινεζικό εμπορικό και επιχειρηματιό κέντρο.

«Το κέντρο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες

επιχειρηματίες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, συμβάλλοντας στην κατακόρυφη άνοδο του επιχειρηματικού τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του επιχειρηματικού κέντρου Eurochina.

Στόχος είναι η προσέλκυση επιχειρηματιών για αγορά κινεζικών προϊόντων που θα βρίσκονται συγκεντρωμένα σ΄ ένα χώρο, κοντά στην επιχειρηματική τους βάση και χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Κινεζικές επιχειρήσεις ελαφράς βιομηχανίας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.Θα επιλέγουν να δημιουργήσουν δικά τους περίπτερα ή να συμμετέχουν σε οργανωμένα περίπτερα της κατηγορίας των προϊόντων τους.Το κέντρο θα παρέχει λογιστικές υπηρεσίες.Οι εκθέτες θα μπορούν να πωλούν χονδρικά προϊόντα, είτε από τα αποθέματά τους στην Κύπρο, είτε απευθείας από την Κίνα.

Η επιλογή της Κύπρου έγινε κατόπιν έρευνας που κατέδειξε την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση.

Συγκεκριμένα:

Η Κύπρος βρίσκεται σε απόσταση:

1,5 ώρας πτήσης από αγορές με συνολική κατανάλωση προϊόντων αξίας $17,2 δισ.3 ωρών πτήσης από αγορές με συνολική κατανάλωση προϊόντων αξίας $106 δισ.4,5 ωρών πτήσης από αγορές με συνολική κατανάλωση προϊόντων αξίας $170,8 δισ.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι το έργο μας θα ενισχύσει τη συνεργασία Κύπρου - Κίνας στον τομέα της ελαφράς βιομηχανίας και θα δώσει στους Κινέζους βιομήχανους την ευκαιρία να κατακτήσουν μια τεράστια αγορά», ανέφερε ο Διευθυντής του China National Information Center of Light Industry, Rui Sun.

“Η Κύπρος είναι για εμάς το "χρυσό κλειδί" προς τη Μεσόγειο. Μέσω της Κύπρου υπάρχει πρόσβαση σε περισσότερες από 50 χώρες και σε σχεδόν 800 εκατομμύρια καταναλωτές. Αποτελεί ένα μοναδικό, απαραίτητο μαργαριτάρι της στρατηγικής πρωτοβουλίας "One Road, One Belt"» δήλωσε ο ΓΓ του China Light Industries Cross Border, King Wang.

Πρόθεση των εμπλεκομένων στο έργο είναι η επέκταση του Κέντρου και σε άλλα κτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα