Εβδομαδιαία ενημέρωση Ναμί στα “κοινοβουλευτικά” κόμματα

Εβδομαδιαία ενημέρωση θα κάνει στα “κοινοβουλευτικά” κόμματα ο τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, όπως αποφασίστηκε το απόγευμα στην δίωρη συνάντηση των αρχηγών των τουρκοκυπριακών κομμάτων με τον Τ/κ ηγέτη και την τ/κ διαπραγματευτική ομάδα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι πρόεδροι των κομμάτων ενημερώθηκαν σήμερα από τον Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό. Ο Τ/κ ηγέτης αυτή την εβδομάδα ενημέρωσε και το “υπουργικό συμβούλιο”, εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και συντεχνίες.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού

Τουρκικού κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε χρήσιμη την συνάντηση, λέγοντας πως συμφώνησαν η ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων να είναι πιο συχνή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσείν Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι αποφάσισαν πως από δω και στο εξής ο κ. Ναμί θα συναντάται κάθε εβδομάδα με τους γραμματείς διεθνών σχέσεων των κομμάτων. Από κάποια δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο για το περιουσιακό και το θέμα της πολιτικής ισότητας, προέκυψαν κάποιες απορίες και αμφιβολίες, είπε, και οι ενημερωτικές συναντήσεις αλλά και η ενημέρωση του Τύπου από αυτή την άποψη ήταν πολύ χρήσιμες, πρόσθεσε. “Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα που προκαλεί ανησυχία”.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι με την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Οζντίλ Ναμί θα μπορούν να παρακολουθούν από κοντά τα θέματα.

Είπε επίσης πως στην συνάντηση εξέφρασε τη θέση ότι μεταξύ των μερών που θα υπογράψουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας όπου ο βορράς θα είναι των Τ/κ, ο νότος των Ε/κ και θα έχουν κοινό λόγο σε όλο το νησί – όπως είπε – θα πρέπει να είναι και η “ΤΔΒΚ”, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν καμιά διάκριση μεταξύ των υπηκόων του ψευδοκράτους.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ ανέφερε ότι κάποιοι που είναι υπέρ της διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος προσπαθούν να “βομβαρδίσουν με λάθος πληροφορίες”. Σίγουρα, είπε, υπάρχουν άνθρωποι που θα επηρεαστούν από το εδαφικό και το περιουσιακό ζήτημα, ωστόσο αυτοί που εκμεταλλεύονται τα αισθήματα του κόσμου υποδαυλίζοντας με λάθος πληροφορίες, διαπράττουν “επίθεση και ασέβεια προς το μέλλον της χώρας”.

Οι δυνάμεις ειρήνης και στις δύο κοινότητες πρέπει να συνεργαστούν και να μην δοθεί διέξοδος στις δυνάμεις που επιθυμούν την διατήρηση του στάτους κβο, συμπλήρωσε λέγοντας ότι συνεχίζει το κόμμα του τις επαφές με ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και οι εργασίες αυτών στο “νότο” και του ΚΚΔ στο “βορρά” ενδυναμώνουν τα χέρια των ηγετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα