Έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική: Εμπρησμοί, διασώσεις και αποπαγιδεύσεις

Σε αυξημένο αριθμό περιστατικών κλήθηκε να ανταποκριθεί χθες και σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική, με μέλη της Δύναμης να σπεύδουν για βοήθεια σε πυρκαγιές και τροχαίες οδικές συγκρούσεις. 

Συγκεκριμένα, στις 17:55 της χθεσινής μέρας, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια ιδιωτική κατοικία στην Κακοπετριά. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου Ευρύχου και Λακατάμιας.

Η πυρκαγιά μαινόταν στη στέγη και στο εσωτερικό της οικίας και τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:02. Ο ένοικος της οικίας είχε αντιληφθεί την πυρκαγιά και εξήλθε

της οικίας χωρίς να κινδυνεύσει. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε τζάκι οικίας στη Λεμεσό - Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Σε άλλη περίπτωση, στη 01:19 μετά τα μεσάνυχτα, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στον πρώτο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στα Λατσιά στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή και Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:02.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το δωμάτιο, καθώς και το περιεχόμενό του, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ο ένοικος του διαμερίσματος απουσίαζε και έγινε εκκένωση όλων των διαμερισμάτων του κτηρίου από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Δύο σκυλάκια απεβίωσαν από εισπνοή καπνού μετά από πυρκαγιές σε οικίες

Μετά από έρευνα του κτηρίου για τυχόν παγιδευμένα άτομα, η οποία διενεργήθηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διασώθηκε ένα σκυλάκι, το οποίο βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα του κτιρίου. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Παραλιμνίου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου, κατά τις πρωινές ώρες (00:17, 00:21 και 03:40) ανταποκρίθηκαν σε τρεις κλήσεις για πυρκαγιές, σε δύο δίκυκλα σε ανοιχτό χώρο στην πλατεία της κοινότητας Βρυσούλλες, σε δίκυκλο και σωρό από ελαστικά στη μέση οδοστρώματος στο Φρέναρος και σε σωρό από λάστιχα άρδευσης στη μέση οδοστρώματος στην κοινότητα Αυγόρου, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Ανατράπηκε όχημα τα ξημερώματα στην Αλάμπρα - 20χρονη οδηγός στο νοσοκομείο

Τα Πυροσβεστικά οχήματα συνοδεύονταν από μέλη της Αστυνομίας, καθότι οι πυρκαγιές οφείλονταν σε εμπρησμό από άγνωστα, πιθανόν νεαρά άτομα.

Διαβάστε επίσης: 

Τετραπλό θανατηφόρο: Συνελήφθη ο οδηγός που ενεπλάκη στην τραγωδία της Λεμεσού

Σείεται η Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για τσουνάμι και σε άλλες χώρες (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα