Έτοιμος για νέα αρχή δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Έτοιμος για μια νέα αρχή επέστρεψε χθες βράδυ στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Νέα Υόρκη, όπου στις 2 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Κατά την άφιξή του στην οικία του, στη Λεμεσό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε σχεδιασμούς, οι οποίοι, όπως είπε, θ’ απασχολήσουν αύριο τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα

θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος προήδρευε της δημοκρατίας κατά την απουσία του.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα προβεί σε δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του και τους σχεδιασμούς του.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, οι πρώτες εξαγγελίες για βελτίωση της διακυβέρνησης θ’ αφορούν στη νέα δομή και τη νέα μορφή λειτουργίας του Προεδρικού Μεγάρου, όλων των υπηρεσιών, που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο και συντονίζουν το κυβερνητικό έργο.

Σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων θα συζητηθεί, εξάλλου, η εισήγηση του Προέδρου για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα απασχολήσει και η απόφαση της Βουλής να προχωρήσει, σε αναστολή της ισχύος του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το ενδεχόμενο αναστολής της προγραμματισμένης καθόδου της τρόικας στην Κύπρο τον Ιανουάριο για αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα