Έτοιμος για διάλογο με τους αγρότες δηλώνει ο Τσίπρας

Έτοιμος για διάλογο με τους αγρότες, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Για τις οικονομικές εξελίξεις, το θέμα των αγροτών και τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών, σημειώνοντας ότι οι προϋποθέσεις

υπάρχουν, αρκεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν εποικοδομητική στάση, στάση συνεργασίας.

Επισήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση -που είναι γραμμένη στα ελληνικά και δεν ήρθε από τους δανειστές, όπως γινόταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις- είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι θα έχουν συντάξεις οι επόμενες γενιές.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα το αγροτών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εκ νέου ότι είναι ανοικτός σε διάλογο μαζί τους, καλώντας τους να μην υπολογίζουν στις δυνάμεις και τα ΜΜΕ που ενώ, όπως είπε, τους λοιδορούσαν παλαιότερα, τώρα, εμφανίζονται να τους υποστηρίζουν για συμφέροντα άσχετα με εκείνα του αγροτικού κόσμου.

O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τη «διαπλοκή», τονίζοντας ότι αυτή διανύει τις τελευταίες μέρες της εξουσίας της. Χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του αυτή ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή.

Σημειώνεται, ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακακοίνωσε πως αύριο κατατίθεται και ψηφίζεται η διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα