Εθν.Συμβούλιο: Τι ζήτησαν και δεν πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί

Επτά συνολικά έγγραφα παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρία της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου. Υπάρχουν, ωστόσο, συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία ζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ακόμα δεν πήραν.

Σε μια καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, μια και δεν έγινε τίποτα περισσότερο από ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις μετά και τη συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, ο ΠτΔ έδωσε συγκεκριμένα έγγραφα, όπως του είχε ζητηθεί:

Η καταγραφή του πλαισίου

ερωτημάτων Γκουτέρες της 4ης Ιουλίου του 2017.Το άτυπο έγγραφο Γκουτέρες για τον μηχανισμό που θα αφορά την εφαρμογή επίβλεψης και παρακολούθηση της λύσης, που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δείπνου στο Crans-Montana. Οι προτάσεις που κατέθεσε η ε/κ πλευρά στις 3 αλλά και στις 6 Ιουλίου. Η θέση της Τουρκίας, όπως μεταφέρθηκε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Η θέση των Τ/κ, όπως έχει μεταφερθεί από τον Μουσταφά Ακιντζί.Το non-paper που παρέδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντηση της 22ας Σεπτεμβρίου.

Τι ζήτησαν και δεν πήραν

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα, αριθμός πολιτικών αρχηγών, ζήτησαν και δεν πήραν μέχρι σήμερα:

το τρίπτυχο συγκλίσεων που ετοιμάστηκε σε σχέση με τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μεταξύ ε/κ και τ/κ πλευράς.το έγγραφο που είχε ετοιμάσει ο Έιντε και θα χρησιμοποιείτο ως κοινό έγγραφο στις διαπραγματεύσεις στο Crans-Montana και το οποίο δεν έγινε αποδεκτό τελικά. η επιστολή Γιούνκερ προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία υπάρχουν καταγγελίες από πολιτικούς αρχηγούς, ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται σε ε/κ πλευρά αντί σε Κυπριακή Δημοκρατία.
Keywords
Τυχαία Θέματα