Ε.Θεοχάρους: Nα γίνει πιο σκληρή η στάση έναντι της Τουρκίας

Συνάντηση είχε σήμερα στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Ελένη Θεοχάρους και το Δημήτρη Συλλούρη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το κίνημα Αλληλεγγύη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για τα όσα κάνει η κυβέρνηση σε σχέση με την απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου Τούρκων σε χώρες της ΕΕ.

Η κα Θεοχάρους σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, είπε ότι κάλεσαν τον κ. Αναστασιάδη να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Τουρκίας και να μην αποδεχθεί οποιεσδήποτε εκπτώσεις

σε σχέση με την απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου για τους Τούρκους. «Να αναγνωρίσει», συνέχισε, «η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου, αν θέλει να προχωρήσει η απελευθέρωση βίζας».

Ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι διαπίστωσαν την πλήρη ταύτιση ΑΚΕΛ - κυβέρνησης στο Κυπριακό και στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός το οποίο ανησυχεί το κίνημα Αλληλεγγύη. «Φοβόμαστε», τόνισε, «μέχρι και επαναφορά του σχεδίου ΑΝΑΝ, ειδικά αν συνδέσουμε στο θέμα και τις χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι θέλει μόνο τα μεγάλα κόμματα στη Βουλή».

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κα Ελένη Θεοχάρους ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Θεοχάρους ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έγινε αυτή η συνάντηση. Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου σε κάποιες με πρωτοβουλία των κομμάτων, οι πλείστες που έγιναν ήταν με πρωτοβουλία των κομμάτων και, επαναλαμβάνω, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα