ΕΣΚ: Καταγγέλλει αποκλεισμό των περισσότερων ΜΜΕ από τον απολογισμό του ΠτΔ

Τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου μέρους των ΜΜΕ από τον απολογισμό στον οποίο θα προβεί το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε να δώσει δικαίωμα για ερωτήσεις μόνο στους δημοσιογράφους των πέντε παγκύπριων τηλεοπτικών σταθμών, μετατρέποντας τον απολογισμό του σε μία διακαναλική συνέντευξη, παρά σε μία συνέντευξη Τύπου,

όπως συνήθιζαν οι προκάτοχοί του. Ως εκ τούτου, τα διαδικτυακά μέσα, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα δεν θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, ο Γιώργος Φράγκος επισημαίνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διοργανώσει όσες διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου επιθυμεί όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι από τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της διακυβέρνησής του δεν θα έπρεπε να απουσιάζει ο έντυπος, ο διαδικτυακός και ο ραδιοφωνικός Τύπος».

Ο ΠτΔ @Christodulides μπορεί να διοργανώσει όσες διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου επιθυμεί όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι από τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της διακυβέρνησής του δεν θα έπρεπε να απουσιάζει ο έντυπος, ο διαδικτυακός και ο ραδιοφωνικός Τύπος. pic.twitter.com/gq2B3rhUQM

— Giorgos Frangos (@G_Frangos) March 4, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα