Έριξε τριάρα και πάει φόρτσα στον Πειραιά

Οι πρωταθλητές έκαναν το καθήκον τους και επικεντρώνονται στο μεγάλο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό

ΑΡΗΣ 0
ΑΠΟΕΛ 3
(45' Γιαννιώτας, 59' Βινίσιους, 79' Μερκής)

Και τώρα μόνο το μεγάλο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς βρίσκεται στο μυαλό όλων στον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν στον απόλυτο βαθμό τον στόχο τους, που ήταν η άμεση επιστροφή στις νίκες ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και να μεταβεί στην Αθήνα

με τις καλύτερες συνθήκες. Η ομάδα του Κρίστιανσεν κυριάρχησε κόντρα στον Άρη και επικρατώντας με 3-0, πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο Τσίρειο. Γιαννιώτας, Βινίσιους και Μερκής οι σκόρερ των πρωταθλητών, οι οποίοι δεν άφησαν τον Άρη να γίνει απαιτητικός στο παιγνίδι.

Πολλές ευκαιρίες, γκολ από λάθος
Επιθετικός μονόλογος για τον ΑΠΟΕΛ ήταν το πρώτο ημίχρονο. Αφού πέρασαν τα πρώτα πέντε λεπτά που ήταν αναγνωριστικά, οι «γαλαζοκίτρινοι» επιβλήθηκαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον Άρη. Έχοντας αρκετή υπομονή στο παιγνίδι τους αλλά και σωστή κυκλοφορία της μπάλας με πολλές επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα, η ομάδα του Κρίστιανσεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ωστόσο απουσίασε η αποτελεσματικότητα από τους μεσοεπιθετικούς του ΑΠΟΕΛ, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά δεν ήταν εύστοχοι. Η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου δημιουργήθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Μιλάνοφ έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Σωτηρίου δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Γκοτ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 28ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να σκοράρει με κεφαλιά του Καρλάο, το οποίο όμως ακυρώθηκε καθώς ο Βραζιλιάνος, στην προσπάθειά του να πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλό του αμυντικό, έκανε φάουλ με το αριστερό χέρι. Εν τέλει το γκολ ήρθε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, έπειτα από τραγικό λάθος του Κρίστη Θεοφίλου.

Ο αμυντικός του Άρη αψυχολόγητα πήγε να πασάρει στον τερματοφύλακα Γκοτ, αλλά ο Γιαννιώτας παραμόνευε και αφού ντρίμπλαρε τον Γκοτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Άρης απώλεσε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει (η μοναδική του στο πρώτο ημίχρονο), όταν ο Αντωνίου βρέθηκε απέναντι από τον Βάτερμαν αλλά τον πρόλαβε ο Λάγο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Καθάρισε νωρίς
Με ξεκάθαρο στόχο να πετύχει το δεύτερο γκολ και να τελειώσει την υπόθεση τρίποντο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη. Και αφού πρώτα έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, στο 59ο λεπτό ο Βινίσιους με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0 και απλοποίησε τα πράγματα. Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Κρίστιανσεν έκανε διαχείριση και συντήρηση δυνάμεων.

Ο Δανός τεχνικός προχώρησε μάλιστα σε κάποιες αλλαγές, ώστε να ξεκουράσει και προφυλάξει παίκτες μόλις του δόθηκε η ευκαιρία. Παρ' όλ' αυά, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, συνέχισε να είναι η πιο απαιτητική ομάδα του γηπέδου και ευτύχησε στο 79ο λεπτό να κάνει το 3-0 με κεφαλιά του Μερκή.

Από εκείνο το σημείο άρχισαν και τα συνθήματα στην εξέδρα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο φαληρικό στάδιο. Ο Άρης σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και ως εκ τούτου ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε μια εύκολη νίκη.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου
Κίτρινες: Παχίπης/

ΑΡΗΣ: Γκοτ, Ευσταθίου, Παντίδος, Παχίπης, Φράγκος, Σκούρτης (83' Ονίλο), Μάρτινς, Μενέντες, Θεοφίλου, Αντωνίου, Κυριάκου (71' Μαρτσάκης).
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο (46' Αλεξάνδρου), Μοράις (63' Αρτυματάς), Βινίσιους, Μπερτόλιο, Βάντερ (70' Αλωνεύτης), Γιαννιώτας, Σωτηρίου.

Το φιλμ του αγώνα
6΄ Γύρισμα του Βάντερ στην περιοχή, ο Γιαννιώτας έβαλε την προβολή αλλά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
15΄ Σέντρα ακριβείας του Μιλάνοφ, λανθασμένη έξοδος του τερματοφύλακα Γκοτ, κεφαλιά του Σωτηρίου, η μπάλα μόλις έξω.
16΄ Σε θέση βολής ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ αλλά ήταν άστοχος.
25΄ Δυνατό σουτ του Μοράις από μακρινή απόσταση, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.
28΄ Ο Καρλάο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.
30΄ Από πλάγια θέση ο Μπερτόλιο θέλησε να ξεγελάσει τον αντίπαλο πορτιέρο, ο οποίος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
43΄ Ο Αντωνίου βρέθηκε απέναντι από τον Βάτεραν, αλλά τον πρόλαβε ο Λάγο και έχασε κλασική ευκαιρία.
45΄ Τραγικό λάθος του Θοεφίλου στην άμυνα του Άρη, ο Γιαννιώτας επωφελήθηκε, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο πορτιέρο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
47' Καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με κεφαλιά του Μοράις, η οποία πέρασε λίγο έξω.
59΄ 0-2 Σουτ του Βινίσιους από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στα δίχτυα.
79΄ 0-3 Με κεφαλιά ο Μερκής έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΑΠΟΕΛ.
90΄ Σουτ του Αλωνεύτη, η μπάλα έξω.

Το τρίτο ημίχρονο στο Τσίρειο
Χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Άρη παρουσιάστηκε στη διάσκεψη Τύπου ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος τόνισε ότι η ένταση και η ταχύτητα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά.

«Είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί. Μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση ήμασταν λίγο κάτω και σήμερα έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε απέναντι στον Άρη ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι, πήρε βαθμό απ' τον Απόλλωνα και δεν του άξιζε να χάσει απ' την Ανόρθωση

. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο μέρος επιβληθήκαμε, είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεν σκοράραμε μέχρι το τέλος όταν έγινε ένα λάθος από τον αντίπαλο. Αλλά είχε και ο Άρης προηγουμένως ευκαιρία στην αντεπίθεση, την οποία έπρεπε να αποφύγουμε.

Στο δεύτερο ήταν η ένταση και η ταχύτητα που βάλαμε που έκανε τη διαφορά. Ελέγξαμε περισσότερο και πιστεύω ότι είναι καθαροί και σημαντικοί αυτοί οι βαθμοί. Επίσης είναι σημαντικό που είχαμε τη στήριξη του κόσμου και σήμερα».

«Ήταν δύσκολο»
Από την άλλη ο Θαλής Θεοδωρίδης σχολίασε: «Ευχαριστώ τον συνάδελφο για τα καλά λόγια και του εύχομαι καλή επιτυχία στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε. Επιλέξαμε να παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ταυτόχρονα να βάλουμε δυο επιθετικούς. Κάνοντας μόνο άμυνα με αντιπάλους όπως ο ΑΠΟΕΛ είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και εφαρμόσαμε όσα δουλέψαμε όλη τη βδομάδα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα ανθρώπινο λάθος. Όταν πας στο ημίχρονο με γκολ στο 45' πρέπει να ανοίξεις τους χώρους για να δημιουργήσεις χώρους, αυτό κάναμε, όμως ο ΑΠΟΕΛ έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά και αυτό έγινε».

Αλωνεύτης: «Νιώθω πολύ δυνατός»
Ο Στάθης Αλωνεύτης μπήκε στο παιγνίδι ως αλλαγή εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα προχώρησε σε δηλώσεις.

Δήλωσε αρχικά: «Μεγάλο ρεπορτάζ με μένα», απαντώντας στην εισαγωγή του συναδέλφου. Και πρόσθεσε: «Εγώ πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε όσο ήμουν απών. Ό,τι και να πω είναι λίγο, θα δίνω το 100% κάθε φορά που θα χρειαστώ, αν χρειαστώ.

»Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής. Ο κόσμος και μετά το γήπεδο. Όταν όλος ο κόσμος ζητά να αγωνιστώ, είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Νιώθω πολύ δυνατός και εύχομαι να προσφέρω περισσότερα στο μέλλον».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Παίζουμε με τον ανταγωνιστή μας για πρόκριση. Θα παίξουμε για καλό αποτέλεσμα, γιατί όχι για τη νίκη. Ο κόσμος ζητά τα πάντα, από την αρχή της σεζόν ζήτησε και τα τρία τρόπαια! Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα