Έρχονται προσλήψεις και προαγωγές στην ΑΗΚ

Έρχεται περίοδος προσλήψεων και προαγωγών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω νέων προσλήψεων ανέρχονται στις 29 και οι προαγωγές στις 224. Η απόφαση ελήφθη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών στις αρχές Ιουλίου, ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πλήρωσης 14 θέσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Ωστόσο,

όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι ανάγκες για προσωπικό είναι πολύ περισσότερες και σε αυτό φαίνεται ότι συμφωνούν τόσο η διεύθυνση της ΑΗΚ όσο και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των κενών που υπάρχουν, ούτως ώστε, με τη νέα σεζόν, το διοικητικό συμβούλιο να απευθυνθεί εκ νέου στην πολιτεία.

Εξάλλου, με επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ, οι συντεχνίες των εργαζομένων θέτουν έντονα το θέμα της υποστελέχωσης.

Με επιστολή της προς την Επιτροπή Οικονομικών, η ΑΗΚ ζητά την εξαίρεση από τον νόμο για την αναστολή πλήρωσης 94 θέσεων: Η θέση γενικού διευθυντή, ανώτερου λογιστή (ταμείο συντάξεων), 3 θέσεις βοηθού μηχανικού βάρδιας, μία θέση βοηθού χημικού σταθμού και χημικού σταθμού, μία θέση ανώτερου τεχνικού δικτύου, 28 θέσεις τεχνικών (ηλεκτρολογίας), τέσσερις θέσεις χειριστών μηχανών και 55 θέσεις εργατών/βοηθών τεχνικών δικτύου.

Από τις 94 θέσεις που ζήτησε η ΑΗΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Οικονομικών μόνο οι 29. Δόθηκαν, ωστόσο, διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές ότι θα ξαναδούν τα υπόλοιπα αιτήματα για άλλες 65 θέσεις με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής το φθινόπωρο.

Επιπλέον, ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός της ΑΗΚ για άλλες 18 προσλήψεις, που αφορούν σε 17 μηχανικούς κι ενός τεχνικού πληροφόρησης, ο οποίος είχε κατατεθεί το 2016, αλλά δεν προωθήθηκε εντός προθεσμίας από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να επανακατατεθεί τον Μάρτιο του 2017 και να βρίσκεται πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πάντως, άλλος ένας συμπληρωματικός προϋπολογισμός, επίσης του 2016, για τη δημιουργία εννέα θέσεων στο γραφείο του ΔΣΜΚ, βρίσκεται στο τραπέζι.

Έρχονται και προαγωγές

Πάντως, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα θα υπάρξει τους επόμενους μήνες στην ΑΗΚ αναφορικά με την πραγματοποίηση 224 προαγωγών.

Όπως αναμένεται, προτεραιότητα θα δοθεί σε 61 προαγωγές των οποίων εγκρίθηκε η αποπαγοποίηση από τη Βουλή αρχές Ιουλίου, οι οποίες αποτελούν προαγωγές για τις οποίες η διαδικασία είχε ξεκινήσει το 2012, αλλά διακόπηκε λόγω οικονομικής κρίσης, όταν αποφασίστηκε η παγοποίηση προσλήψεων και προαγωγών, αλλά μετά την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγών, η διαδικασία θα επαναρχίσει από το σημείο στο οποίο είχε διακοπεί.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για 12 θέσεις ανώτερων τεχνικών/τεχνικών μηχανικών, μία θέση ανώτερου τεχνικού σταθμού, οκτώ θέσεις ανώτερου τεχνικού δικτύου, τέσσερις θέσεις ανώτερου τεχνίτη, δύο θέσεις βοηθού γραφείου Α’, δύο θέσεις καταγραφέων μετρητών, μία θέση βοηθού γραφείου και τρεις θέσεις εργάτη/οδηγού.

Έρχονται άλλες 163

Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποπαγοποίησε επίσης άλλες 163 θέσεις προαγωγών. Για την ακρίβεια, από τις 163 θέσεις, οι περίπου 60 είναι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής, αλλά η πλήρωσή τους θα γίνει εξολοκλήρου από εργαζομένους στην ΑΗΚ.

Οι προαγωγές αυτές, αφορούν σε θέση διευθυντή λογιστηρίου, σε ανώτερο λογιστή και (δύο θέσεις) ανώτερου μηχανικού-βοηθού διευθυντή. Αριθμητικά ξεχωρίζουν οι προαγωγές σε εννέα θέσεις τομεάρχη, σε εννέα θέσεις τεχνικού επόπτη ή ανώτερου τεχνικού μηχανικού, σε 14 θέσεις ανώτερου τεχνικού-τεχνικού μηχανικού, σε 19 θέσεις ανώτερου τεχνικού δικτύου, σε 10 θέσεις ανώτερου τεχνίτη, σε 27 θέσεις τεχνίτη δικτύου και σε 18 θέσεις εργάτη/οδηγού.

Keywords
Τυχαία Θέματα