Έρχεται το πρώτο κτίριο ‘superstructure’ στην Κύπρο! (pics)

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του πρώτου κτιρίου ‘superstructure’ στην Κύπρο

Η Λεμεσός πρόκειται να καλωσορίσει στον ορίζοντά της μια νέα προσθήκη με την κατασκευή του πρώτου ‘superstructure’ εμπορικού κτιρίου στην Κύπρο με την ονομασία VENTUS Limassol, έχοντας λάβει το πράσινο φως από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το Υπουργικό

Συμβούλιο.

Το εμβληματικό κτίριο των 3000 τετραγωνικών μέτρων, με μεγάλους χώρους στάθμευσης, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άνετα πέραν των 200 εργαζομένων και αποτελεί την επιτομή του πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Με εντελώς πρωτοποριακή φιλοσοφία, η δομή συνδυάζει από τη μια την έννοια της υπερ-κατασκευής (superstructure), δίνοντας την αίσθηση ότι το κτίριο κινείται στον αέρα, και από την άλλη μια φουτουριστική πρόσοψη με χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας.

Τοποθετημένο στρατηγικά στο μέσο του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού για επίτευξη μέγιστης προβολής, η πρόσβαση πραγματοποιείται από δευτερεύοντες ήσυχους και ασφαλείς δρόμους της πόλης, στοιχεία που το κατατάσσουν ιδανικό για κάθε μεγάλο οργανισμό που επιζητεί να εγκαταστήσει την έδρα του σε ένα μοναδικό κτίριο στην Κύπρο.

Το VENTUS Limassol είναι το πρώτο έργο της νεοσύστατης EXCEL iD, μια ομάδα από εξειδικευμένους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και άλλων επαγγελματιών στον τομέα ανάπτυξης γης, με το όραμα να αναπτύξουν πρωτοποριακές κατασκευές σε κορυφαίες τοποθεσίες, δημιουργώντας για το καθένα μια μοναδική ταυτότητα.

Σχολιάζοντας το έργο, ο Μανώλης Γεωργίου, υπεύθυνος διαχείρισης της ανάπτυξης και ιδρυτής της EXCEL iD, ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε οι πρωτοπόροι στον τομέα των υπερ-κατασκευών στην Κύπρο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στην ανάπτυξη της πόλης μας.

Το VENTUS Limassol είναι η ιδανική γραφειακή στέγαση για έναν διεθνούς κύρους οργανισμό που επιδιώκει να εγκαταστήσει την έδρα της σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στην Κύπρο».

Ο Μαρίνος Παναγή, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Γενικός Διευθυντής της REARC, σχολίασε: «Η φιλοσοφία μας ήταν πάντα η εξώθηση των έργων μας σε νέα επίπεδα καινοτομίας και χωρικής εμπειρίας. Αυτή η ιδεολογία ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το VENTUS Limassol, με στόχο να είναι ένας από τους κορυφαίους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς της Κύπρου. Η δυναμική μορφολογία της δομής εφαρμόζεται σε συνδυασμό με υπερσύγχρονα υλικά, που αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την αξία και τις τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και επιχειρησιακές δυνατότητες αυτού του μοναδικού κτιρίου».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.ventustower.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα