Έρχεται ο Τσίπρας –Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Έχοντας σκιαγραφήσει τη στάση του έναντι της Άγκυρας και διαμηνύοντας σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί αύριο το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο, που κρίνεται και συμβολικό, που θα σημάνει την αρχή της περιοδείας του στην ΕΕ, με κρίσιμες επαφές στην ατζέντα και το καυτό θέμα της οικονομίας να κυριαρχεί. Τα κόμματα ήδη προετοιμάστηκαν για τη συνάντηση με το νέο Πρωθυπουργό.

«Να του μεταφέρουμε κάποιες δικές μας ανησυχίες, τόσο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και ζητήματα

που έχουν να κάνουν με την οικονομία. Η δική μας πρόθεση, αφού ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να τα βάλει με τους ολιγάρχες, είναι να του ζητήσουμε να τα βάλει με εκείνους τους ολιγάρχες που εμάς μας έκλεψαν δισεκατομμύρια, να βρούμε τους τρόπους να επιστραφούν πίσω τα δισεκατομμύρια που κουρεύτηκαν από τους Κύπριους καταθέτες και στάλθηκαν σε τράπεζες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Καλώ την κυβέρνηση να έχει αγαστή συνεργασία και να χαράξουν κοινές γραμμές στα θέματα ΑΟΖ και Οικονομίας, όλα τα θέματα κρίνονται από την οικονομική ισχύ μιας χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

«Αναμένουμε ότι θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στα θέματα της οικονομίας στην αυριανή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, αφού θεωρούμε ότι μπορούν να χαραχτούν κοινές πολιτικές», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Την ευχή να πετύχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. «Να παν ολα καλά για το καλό του ελληνικού λαού. Αφού τον ψήφισε ο λαός, αν το πετύχει δεν είναι εύκολο, αν δεν τα καταφέρει να βάλει νερό στο κρασί του για το καλό του λαού. Αν πετύχει η επιτυχία δεν θα είναι δική του αλλά του λαού», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπός.

Ο Πρωθυπουργός, το πρόγραμμα του οποίου διαφοροποιήθηκε και θα διανυχτερεύσει στο νησί, θα γίνει δεκτός στις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη. Θα ακολουθήσει επίσημη υποδοχή στις δέκα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των 2 χωρών, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα - Νίκου Αναστασιάδη.Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κατ ιδίαν ξεχωριστή συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των 2 χωρών Ιωάννη Κασουλίδη και Νίκου Κοτζιά.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα διαφοροποιηθεί από ανάλογες επισκέψεις προκατόχων του εντάσσοντας στο πρόγραμμα του συναντήσεις και με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν και Τουρκοκύπριοι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντήσει στη Βουλή τα κοινοβουλευτικά κόμματα, καθώς το βράδυ θα προσφωνήσει την Ολομέλεια. Το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στο Προεδρικό μέγαρο προς τιμήν του Πρωθυπουργού. Τρίτη πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στον Άη Γιάννη Μαλούντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα