Επταήμερη κράτηση σε δύο άτομα για διαρρήξεις και κλοπές

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο ατόμων από την Αλβανία ηλικίας 20 και 33 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κατοικίας, κλοπής, και εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 01-14 Ιουλίου 2017 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, στις 13/07/2017 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από γυναίκα από την Πύλα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 12-13/07/2017, άγνωστος

ή άγνωστοι διάρρηξαν την οικία της στην Πύλα και έκλεψαν διάφορα τιμαλφή. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο από το παράθυρο της κουζίνας το οποίο παραβιάστηκε με σωματική βία και έξοδο πέτυχαν από την πόρτα της κουζίνας την οποία ξεκλείδωσαν από μέσα.

Στην αυλή της κατοικίας εντοπίστηκε το πορτοφόλι της εντός του οποίου είχε 160 στερλίνες και ένα συρτάρι το οποίο κλάπηκε από υπνοδωμάτιο της κατοικίας, εντός του οποίου η παραπονούμενη είχε διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια από έλεγχο που έκανε η γυναίκα διαπίστωσε ότι κλάπηκαν διάφορα χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 160 λιρών Αγγλίας, όλα συνολικής αξίας περίπου 3.475 ευρώ.

Την ίδια μέρα καταγγέλθηκε από άνδρα επίσης από την Πύλα, ότι στις 13/07/2017 ενώ βρισκόταν σε γειτονικό του σπίτι, πήγε εκεί ο σκύλος του και γάβγιζε έντονα. Αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι συνέβη και πήγε στο σπίτι του όπου στη πίσω βεράντα είδε δυο άντρες, ο ένας εκ των οποίων φορούσε κουκούλα. Ο άνδρας φώναξε στους δύο άνδρες και προσπάθησε να τους καταδιώξει, ωστόσο αυτοί τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία ο ένας άνδρας ήταν νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, λεπτής σωματικής διάπλασης, με σγουρά μαλλιά και φορούσε άσπρη φανέλα. Ο δεύτερος ήταν επίσης νεαρός, ύψους περίπου 1.80, λεπτής σωματικής διάπλασης και φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα στο κεφάλι.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι δεν κλάπηκε οτιδήποτε.

Την προηγούμενη μέρα, δηλαδή στις 12/07/2017 διαβιβάστηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου σύμφωνα με την οποία αλλοδαπός ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο ενοικιάσεως ήρθε στη Κύπρο με άλλους άνδρες με σκοπό να διαπράξουν εγκληματική ενέργεια ή διαρρήξεις.

Την επομένη μέρα διαβιβάστηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού πληροφορία ότι στη διάρρηξη κατοικίας και κλοπής στη Λεμεσό, ενέχονται τρία άτομα Αλβανικής καταγωγής τα οποία διαμένουν στην Αγία Νάπα, χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ενοικιάσεως και πηγαίνουν συχνά στις κατεχόμενες περιοχές.

Τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου 2017 εντοπίστηκε στην περιοχή Αγίου Συλά στη Λεμεσό το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που ήταν σταματημένο με τη μηχανή αναμμένη, τα φώτα σβηστά και στη θέση του οδηγού καθόταν ο 1ος ύποπτος ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι περίμενε τον 2ο ύποπτο μετά που έκλεψαν κατοικίες αφού πρώτα τις διέρρηξαν.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνέλαβε τους δύο υπόπτους ενώ καταζητεί ακόμα ένα άτομο σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας και κλοπής, αδικήματα που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό.

Εναντίον των δυο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν χθες από το ΤΑΕ Λάρνακας, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Ανακρινόμενοι προφορικά οι δύο άνδρες έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την Αστυνομία.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων για επτά ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα