Επτά χρόνια χωρίς τον Άντη μας...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το βράδυ της στυγερής δολοφονίας του Άντη μας... Του Άντη Χατζηκωστή.

Κι όμως, πέρασαν επτά χρόνια. Επτά χρόνια από εκείνη τη στιγμή που η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή και όλοι όσοι γνώριζαν τον άνθρωπο πίσω από τον Άντη, ήλπιζαν ότι ίσως να έγινε κάποιο λάθος.

Κι όμως, ήταν αλήθεια. Το «Σίγμα» ανακοίνωνε λίγο μετά τις 22:00, της 11ης Ιανουαρίου, τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διακόπτοντας τη ροή του προγράμματός του.

Η

αλήθεια έλαμψε και η Δικαιοσύνη απονεμήθηκε. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε δια βίου φυλάκιση, με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Ο Άντης, όμως, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Σήμερα η μνήμη στρέφεται πίσω. Επτά χρόνια από τότε. Από το αποτρόπαιο έγκλημα. Σήμερα νιώθουμε ακόμη την παγερότητα των στιγμών. Και ο Άντης δεν είναι μαζί μας.

«Μια λάμψη ο άνθρωπος κι αν είδες, είδες…»

Αυτό έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης, αυτός ήταν ο δικός μας Άντης. Ήταν η δική μας λάμψη στη ζωή, ήταν το δικό μας χαμόγελο, ο δικός μας άνθρωπος… Ένας άνθρωπος που το όραμά του ακόμη μας καθοδηγεί σαν φάρος. Ένας άνθρωπος που η σκέψη του και μόνο ακόμα ένας δίνει δύναμη και κουράγιο. Ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει την πιο μεγάλη θέση στην καρδιά μας…

Γιατί πολύ απλά ήταν ο Άντης!

Πρωτοπόρος, δυναμικός, καινοτόμος, εμπνευστής, οραματιστής, μπροστάρης, μα πάνω απ’ όλα αληθινός, ειλικρινής, ανθρώπινος. Η παρουσία του στο Συγκρότημα Δίας, στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, στις ιστοσελίδες SigmaLive, ilovestyle.com, cityfreepress.com.cy, timeoutcyprus.com, στα ραδιόφωνα Ράδιο Πρώτο και Super Fm, στην εφημερίδα «η Σημερινή», στα περιοδικά Time Out, Madame Figaro, Capital Today και ΟΚ! είναι έντονη και καθοδηγητική.

Το όραμά του, οι αξίες του, τα πιστεύω του, η θέληση και η αποφασιστικότητά του, οι επιχειρηματικές του αντιλήψεις και η ανθρώπινη προσέγγισή του συνιστούν για όλους μας δείκτη της καθημερινής μας συμπεριφοράς και δράσης. Ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας.

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι κομμάτι σε τόσες ζωές; Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι πυξίδα στις σκέψεις τόσων ανθρώπων; Η παρουσία του μας άλλαξε, η απουσία του μας προσγείωσε. Μας προσγείωσε σε μία πραγματικότητα χωρίς αυτόν…

Πενθούμε και «θα πενθώ πάντα –μ’ ακούς- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο» έτσι γράφει ο Ελύτης.

«…Πενθώ τον ήλιο και πενθώ τα χρόνια που έρχονται Χωρίς εμάς και τραγουδώ τ’ άλλα που πέρασαν Εάν είναι αλήθεια…»

Είναι αλήθεια, μια σκληρή αλήθεια που γράφτηκε εκείνη τη νύχτα στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

Επτά χρόνια κι εσύ λείπεις…μας λείπεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα