Μπαράζ βρετανικών επαφών με φόντο Κυπριακό

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας σερ Άλαν Ντάνκαν.

Αμφότεροι θα παρευρίσκονται την Πέμπτη στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο. Κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «για τις πιθανότητες ειρήνης στην Κύπρο».

Ο σερ Άλαν θα έχει την Τετάρτη στο Λονδίνο συνάντηση με ομάδα φιλοκύπριων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος,

πριν αναχωρήσει για τη Γενεύη συνοδεύοντας τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος παρέστησαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσαν οι «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου» σε αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, ευχόμενοι θετική κατάληξη στις συνομιλίες της Γενεύης.

Περισσότεροι από δέκα βουλευτές και πάνω από 50 μέλη της κυπριακής παροικίας τίμησαν την εκδήλωση, της οποίας προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος. Παρόντες ήταν επίσης ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και ο Πρόεδρος των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου» Τζέισον Χαραλάμπους.

Η βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς εξέφρασε την «ειλικρινή υποστήριξή» της στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί για επανένωση της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι ελπίζει σε σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες της Γενεύης.

Άλλοι παρόντες βουλευτές ήταν οι σερ Ντέιβντ Άμες, Μπομπ Μπλάκμαν, Ντέιβιντ Μπάροους, Τζέφρι Κλίφτον-Μπράουν, σερ Ρότζερ Γκέιλ, Τζούλιαν Νάιτ, Κρεγκ ΜακΚίνλεϊ, Μαρκ Μίνγκους, Σέριλ Μάρεϊ, Κάρολαϊν Νόουκς, Μάθιου Όφορντ και Μάρτιν Βίκερς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα