Επ.Νικόλα: Μόνη λύση η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης ΜΕΔ

"Τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει, οι οίκοι αξιολόγησης, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας προειδοποιούν", αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο Παπαδόπουλου.

"Τα Μη-Εξυπηρετούμενα Δάνεια και ο δανεισμός των κυπριακών νοικοκυριών, αποτελούν παράγοντα αστάθειας και λόγο μη-αναβάθμισης της οικονομίας μας, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε η κυπριακή κοινωνία μετά το «κούρεμα» που ο κ. Αναστασιάδης αποδέχτηκε", επισημαίνουν.

"Εμείς, μέσα από το στρατηγικό μας πλάνο

για στήριξη της οικονομίας και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, έχουμε προτείνει τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων στα πρότυπα άλλων ανεπτυγμένων χωρών", συνεχίζει η Εκπρόσωπος του Επιτελείου Άννα Κουκκίδη.

"Μια πρόταση που υιοθετείται προφανώς και από την ίδια την ΕΚΤ. Μια πρόταση που θα επιτρέψει τη μείωση της αυξανόμενης πίεσης στον τραπεζικό μας τομέα και στην οικονομία, τη διαγραφή δανείων, την απαλλαγή εγγυητών και την προστασία της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.

Η προχειρότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη και η σπασμωδική προσέγγιση των προβλημάτων, δεν οδηγούν πουθενά", συμπληρώνει.

"Στόχος της διακυβέρνησης Νικόλα Παπαδόπουλου, όταν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του, θα είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και η επιστροφή της στη διεθνή επενδυτική κατηγορία το συντομότερο δυνατόν, μέσα από κοινωνικά ωφέλιμες στρατηγικές", αναφέρει κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα