Επ.Μαλά:Ο μύθος του "success story" της κυβέρνησης καταρρέει

"Με μια ανακοίνωσή τους για την οικονομία της Κύπρου, ο οίκος Moody’s προκάλεσε την κατάρρευση του προεκλογικού σλόγκαν της κυβέρνησης Αναστασιάδη περί “success story”, στην κυπριακή οικονομία", αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο Σταύρου Μαλά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αυτό, εμείς εδώ στην Κύπρο το γνωρίζαμε. Και εμείς προειδοποιούσαμε για τις συνέπειες της μονοδιάστατης ανάκαμψης και της προώθησης μονόπλευρων λύσεων στα προβλήματα της οικονομίας.

Και σήμερα, ο οίκος Moody’s επιβεβαιώνει το πόσο ευάλωτη είναι η Κύπρος «στους σημαντικούς κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στον τραπεζικό τομέα».

Δεν επιχαίρουμε για αυτό. Αλλά θεωρούμε ότι η οικονομική φιλοσοφία της Κυβέρνησης δεν μπορεί να προσφέρει τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος σήμερα. Ο Σταύρος Μαλάς πρεσβεύει και συνειδητά προωθεί ένα σχεδιασμό της οικονομίας που να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του τόπου στη βάση της επιστημονικής έρευνας και των δυνατοτήτων του λαού, κυρίως των νέων μας, που να μας βγάζει από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα. Και αυτό ακριβώς είναι που θα κριθεί στην κάλπη: τα παραμύθια για “success story” ή η βεβαιότητα της ανθεκτικής οικονομίας, που να στηρίζεται σε μια ισότιμη ανάπτυξη, που θα αντιμετωπίζει τις εισοδηματικές ανισότητες, όπως προτείνει πειστικά ο Σταύρος Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα