Επ.Μαλά: Άμεση προώθηση ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού

Σε δήλωση η Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά, αναφέρθηκε στα ενεργειακά τονίζοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος προγραμματίζει την άμεση προώθηση ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

Είναι και δική μας άποψη ότι η Κύπρος, ως το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να αξιοποιεί τη γεωγραφική της θέση και τους ιστορικούς της δεσμούς με τις γειτονικές χώρες, για την προώθηση της ειρήνης, της ανάπτυξης και της συνεργασίας στην

περιοχή μας.

Τα ενεργειακά αποτελούν ένα κατ’ εξοχήν πεδίο στο οποίο δύναται να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και η Κύπρος είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό τον τομέα.

Δυστυχώς, οι παλινδρομήσεις, οι συνεχείς αναβολές και το ξήλωμα των σχεδιασμών από πλευράς κυβέρνησης Αναστασιάδη προκάλεσαν επιζήμιες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν σημαντικά παράθυρα ευκαιριών που υπήρχαν το 2013.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εγκατάλειψη του σχεδιασμού για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με το Ισραήλ, κάτι που τελικά οδήγησε το Ισραήλ να συζητά διέξοδο του φυσικού αερίου του Λεβιάθαν προς την αγορά της Τουρκίας με αγωγό.

Ο Σταύρος Μαλάς προγραμματίζει την άμεση προώθηση ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού που θα καλύπτει τόσο το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τους γείτονες μας αλλά και τους βασικούς τομείς ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας όπως ο ηλεκτρισμός, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας και το φυσικό αέριο για την εγχώριο αγορά.

Τα ενεργειακά αποτελούν μείζον θέμα εθνικής στρατηγικής για το οποίο απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση την οποία ο Σταύρος Μαλάς εγγυάται.

Keywords
Τυχαία Θέματα