Επιτροπή Δεοντολογίας: Ομόφωνα υπέρ άρσης ασυλίας των Σπαρτιατών

Υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 Βουλευτών των Σπαρτιατών γνωμοδότησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, το ζήτημα θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση περί άρσης ασυλίας των Βουλευτών των Σπαρτιατών έρχεται κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προς τη Βουλή,

ώστε να καλέσει προς εξηγήσεις τους συγκεκριμένους βουλευτές ως υπόπτους για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα της Εισαγγελέως ήρθε σε συνέχεια των καταγγελιών του ίδιου του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για συμπεριφορές μαφίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει καθοδήγηση του κόμματος από εξωκοινοβουλευτικούς εξωθεσμικούς παράγοντες.

Οι Βουλευτές των οποίων εκκρεμεί η άρση ασυλίας απέρριψαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας τις κατηγορίες περί καθοδήγησης από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στο εισαγγελικό έγγραφο, που είχε αποστείλει στη Βουλή η Εισαγγελέας, σημειώνει ότι η κλήση της αφορά την κατηγορία ότι «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

«Είχαν μάλιστα προ των εκλογών εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος, τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά. Επιπλέον, δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό περίπου 40.000 ευρώ», ανέφερε η ίδια στην κλήση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα