Στη ΝΥ οι κανονισμοί για δημιουργία δομής ανηλίκων - Ποιο το επόμενο ορόσημο

Πολύ σημαντικό ζήτημα χαρακτήρισε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, τη δημιουργία δομής ανηλίκων στην Κύπρο, ένα ζήτημα που, όπως είπε, εκκρεμεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και τέθηκε από την παρούσα ως προτεραιότητα.

Από τον Μάρτιο, μέχρι σήμερα, ανέφερε, έγινε δουλειά για τη δημιουργία του κανονιστικού πλαισίου, με τους κανόνες λειτουργίας της δομής να ολοκληρώνονται με την βοήθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για

το κανονιστικό πλαίσιο, είπε, έγινε διαβούλευση και λήφθηκαν υπ’ όψιν οι συστάσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Τη δεδομένη στιγμή οι κανονισμοί έχουν διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και αναμένονται πίσω στο Υπουργείο πολύ σύντομα, για να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως να κατατεθούν στη Βουλή.

Καταλήγοντας, η κ. Κουκκίδου είπε ότι μετά την ολοκλήρωση του νομοθετικού κομματιού, στόχος είναι το Υπουργείο να βγει το συντομότερο για προσφορές από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Η Υπουργός ρωτήθηκε και για τα δύο φονικά που συγκλόνισαν την Κύπρο σε διάστημα λιγότερο από 48 ώρες, λέγοντας ότι όποια ενημέρωση χρειάζεται το υπουργείο, την έχει λάβει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ οι έρευνες, τόνισε, διεξάγονται με πολλή σοβαρότητα και εχεμύθεια.

Τέλος, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο προς δημοσιοποίηση και όταν υπάρξει, η ενημέρωση θα δοθεί από την ίδια την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: 

Αστυνομία: Κοινά χαρακτηριστικά στις δύο δολοφονίες- Εστιάζουμε στη σχέση τους

Φυλακές ανηλίκων: Πού θα ανεγερθούν, πώς θα λειτουργούν, ποιοι θα τις φυλάνε

Keywords
Τυχαία Θέματα