Επίθεση Τσίπρα σε «ανόητους τεχνοκράτες»

Την απαλλαγή των νησιών της «πρώτης γραμμής» από την αύξηση του ΦΠΑ, όπως αυτή προβλέπεται στο πρόγραμμα προσαρμογής, ανακοίνωσε από τη Νίσυρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κάνοντας λόγο για ανόητους τεχνοκράτες, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε όσους «επέβαλλαν» αυτή την πολιτική εξίσωσης του ΦΠΑ

στα νησιά, ότι «δεν ξέρουν τι σημαίνει νησί». «Θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία της υποστήριξης της κοινωνικής της συνοχής».

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, όλα τα νησιά της περιφέρειας του βορείου Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα, θα απαλλαγούν από αυτό το μέτρο, καθώς σηκώνουν το «βάρος της προσφυγικής κρίσης, που είναι το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Αθήνας για τήρηση όλων των συμφωνηθέντων μέτρων, τονίζοντας, ωστόσο, πως για οποιαδήποτε υπέρβαση των στόχων και των εσόδων «δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης την πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και χαιρέτησε τη θεσμοθέτηση πρόσβασης των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής και την ίδρυση ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα