Προεδρικό για Κυπριακό: Δεν βλέπουμε εκλογές, όπως άλλοι

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου σε κόμματα της αντιπολίτευσης, για το Κυπριακό.

Πυρά εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπολύει το κυβερνητικό στρατόπεδο με φόντο το Κυπριακό και ειδικότερα τις βολές που εκτοξεύει ο ενδιάμεσος χώρος για τους χειρισμούς Αναστασιάδη επί του Κυπριακού.

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαιώνει τον κυπριακό λαό ότι δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του σχέδιο που δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος «δεν σκέφτεται τις επόμενες εκλογές, όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι κάνουν».

Ο κυπριακός λαός θα πρέπει να είναι ήσυχος και συνάμα βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών, καταβάλλει κάθε ικμάδα των δυνάμεών του για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος και τερματισμό της κατοχής και των συνεπειών της, κατά τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Συστήνουμε λοιπόν στους πολίτες να μην παρασύρονται από τις Κασσάνδρες - που πολλάκις έχουν διαψευστεί και που από πρωίας μέχρι νυκτός μηδενίζουν τα πάντα, διαστρεβλώνουν, κινδυνολογούν και ενσπείρουν τον φόβο και τον πανικό - και να αναμένουν με νηφαλιότητα να κρίνουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, κατά σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του κυπριακού λαού σχέδιο το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του και κατ' επέκταση με το οποίο δεν θα συμφωνεί ο ίδιος. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι εάν και εφόσον υπάρχει επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών, τότε τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο κυρίαρχος λαός.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να παραμείνει ενωμένος, μακριά από τις όποιες διχαστικές σειρήνες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως οφείλει, δεν σκέφτεται τις επόμενες εκλογές, όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι κάνουν, αλλά τις επόμενες γενεές που τους αξίζει να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα χωρίς κατοχή και ξένα στρατεύματα, σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα