Επίθεση ΕΔΕΚ σε ΠτΔ για επιλεκτική διαρροή εγγράφων

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, κάνει λόγo για εξαιρετικά σοβαρό ατόπημα από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σχέση με την "επιλεκτική διαρροή απορρήτων εγγράφων".

Αυτούσια η σχετική ανακοίνωση

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίμησε να σιωπήσει αλλά ξαναμιλώντας διέπραξε τρίτο και σοβαρότατο ατόπημα με τις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα:

1. Επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς ο ίδιος δεν κατανόησε ορθώς τους όρους «απόρρητο» και «για ιδίαν χρήση» γεγονός απαράδεκτο για πολιτικό πρόσωπο, μακράς πολιτικής και

εμπειρίας και μάλιστα νομικό που κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

2. Με το χαρακτηρισμό τους ως «απόρρητο» ίσα ίσα είναι που δίνει δικαιολογίες στην τουρκική διπλωματία για να κατηγορηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

3. Με την δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ουσία παραδέχεται ότι μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ, που μέχρι σήμερα πρόσκειντο φιλικά προς την πολιτική του, με την κριτική που του ασκούν υποβοηθούν την τουρκική πλευρά για επίρριψη ευθυνών στην πλευρά μας.

4. Το πλέον σοβαρό ατόπημα που παραδέχεται είναι πως τα έγγραφα που κατ’ επανάληψη του ζητήθηκαν για να καταθέσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και να δοθούν στην πολιτική ηγεσία και αρνήθηκε να τα δώσει, τα απέστειλε σε «ημετέρους» για να τους «διαφωτίσει» και για να αποφύγει την κριτική τους.

5. Στις 26 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως μετά από έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα του δείπνου. Στις 11 Αυγούστου όταν τα απέστειλε στην ομάδα των «εκλεκτών παραληπτών» οι ενστάσεις του ΓΓ είχαν αρθεί;

6. Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκόπιμα αγνοεί ποιοι ευθύνονται για την δημιουργία του Κυπριακού προβλήματος, επιχειρεί για ακόμα μια φορά να χαρακτηρίσει κάποιους που διαφωνούν μαζί του ότι τάχα δεν ενδιαφέρονται για γνήσια λύση του κυπριακού.

7. Αφού κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σύνολο των εγγράφων που τους έστειλε έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας, γιατί μπήκε στον κόπο να τους τα στείλει;

Με αυτή την ευκαιρία και αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ενημερώνει επιλεκτικά και «διά ιδίαν χρήση» τους παραλήπτες των επιστολών του, του ζητάμε:

1. Να αποστείλει και σε εμάς τα έγγραφα που απέστειλε στις 11/8/2017 σε ομάδα πολιτών (που υπόψη ακόμη δεν μάθαμε ποια είναι αυτή η ομάδα παραληπτών και πώς δραστηριοποιείται).

2. Το έγγραφο των συγκλίσεων.

3. Την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητα;

.

Keywords
Τυχαία Θέματα